Logo

EEN NIEUW BEGIN

Einde aan een prachtig tijdperk

Op 4 februari 2020 speelde de laatste voorstelling van eigen hand: COX. Een maand later begon de coronaperiode.
Henrike van Engelenburg had wel vaker mazzel in haar carrière als vrije producent en impresario.
Zij stopte in september 2019 met haar impresariaat om nieuwe wegen in te slaan als schrijver, spreker en regisseur.

.

DIT IS GEEN EINDE, MAAR EEN NIEUW BEGIN !!!

Henrike van Engelenburg over deze verandering van focus in 2019:

Het geeft energie om de focus te verleggen naar nieuwe dingen.
Hiermee volg ik mijn hart en het is spannend om te kijken waar dat toe leidt.


Volg haar werk op: henrikevanengelenburg.nl

Bekijk haar eigen producties op: Wikipedia.


Hieronder een overzicht van alle gezelschappen en producties die Van Engelenburg heeft mogen vertegenwoordigen en maken. De volgorde is willekeurig. Henrike's dank gaat uit naar alle geweldige artiesten en super lieve en bijzondere collega's, zonder wie het haar allemaal nooit gelukt was. 

OORLOGSGEHEIMEN 2013-2021

Langst lopende productie

EERSTE VOORSTELLING JANUARI 2013
En nog steeds te zien!
Op 3 februari 2013 ging Oorlogsgeheimen in première in De Krakeling in Amsterdam en tot op de dag van vandaag is de voorstelling te zien. Geen seizoen hebben we overgeslagen. Nou ja: voorjaar 2020 dan, naar daar konden we niks aan doen vanwege corona. Wat zijn wij trots op deze klassieker.
Het werd en wordt (!) lovend ontvangen door publiek. Geen wonder dat de filmindustrie na ons succes ook zin had om het verhaal van Jacques Vriens te verfilmen. De pers schreef over onze productie: 'Het leidt geen twijfel dat Oorlogsgeheimen tot de beste jeugdvoorstellingen van dit seizoen behoort’  In een bewerking van Tom Sijtsma, onder regie van Pepijn Cladder en een topcast: Maria Noë/Ida van Dril en Maarten Ebbers (ja ja de cabaretier kan ook acteren!). De planning was dat het voorjaar van 2020 het laatste seizoen zou zijn, het was immers 75 jaar bevrijding en dat zou gevierd worden. Helaas stak Corona daar een stokje voor. De voorstelling is daarom nog steeds in de theaters te zien en we spelen zelfs door tot in 2022, want ook dit voorjaar maakt Corona het weer spannend!

video en geluid | In het nieuws |

ALLES WENT BEHALVE EEN VENT 2013-2015

Twee jaar achter elkaar de theaterkomedie van het jaar!

GERARD COX, WIE ZIT DÁÁR NOU OP TE WACHTEN?
In deze komische voorstelling zochten we acteurs die publiek bij de lurven zouden grijpen. Typecasting zo gezegd. Veel namen passeerden de revue, ineens wisten we het, dit was het ultieme 'Gouden Koppel': Joke Bruijs en Gerard Cox! Gelukkig zeiden ze meteen ja, toen we (Bastiaan Ragas en Henrike) hen vroegen. Zij moesten een echtpaar op leeftijd spelen met huwelijksproblemen; heel geloofwaardig. Je denkt vaak als producent dat dit het gaat worden, zo'n goed idee. Maar dat viel tegen, met heel veel moeite verkochten we nog geen dertig voorstellingen in het eerste seizoen. 

De theaters wilden er niet aan. Ze zeiden letterlijk: Gerard Cox? Wie zit dáár nou op te wachten?
Niets bleek minder waar. De tryouts gaven ons al moed en tijdens de première in het Oude Luxor stond het publiek (zeventig plussers) op de stoelen! Bastiaan, Henrike en scriptschrijver Dick van den Heuvel bleven verbijsterd achter bij het verlaten van de zaal. Dick verbrak de stilte met de legendarische woorden: 'We hebben een hit...'

Het seizoen daarna deden alle schouwburgen mee: Ja Gerard Cox, natúúrlijk doet hij het goed bij het publiek. Dat wisten we wel...

Cast en crew | In het nieuws |

DE KLEINE KAPITEIN 2006-2008 en 2014-2015

Onze doorbraak bij het grote publiek

SSST, MISSCHIEN WEL HENRIKES MEEST FAVORIETE PRODUCTIE

In 2006 brachten we een selectie verhalen van Paul Biegel uit zijn driedelige boekenserie De Kleine Kapitein. Artistiek gezien een toppertje en gewaardeerd bij het publiek. De voorstelling werd door de Volkskrant uitgeroepen tot de beste kindervoorstelling van dat jaar!
Het betekende Van Engelenburgs doorbraak bij de theaters en het grote publiek. Niemand minder dan Maarten Heymans begon als stagiaire aan de rol van bange Toontje, naast de ervaren Frits Lambrechts als de Grijze Schipper. In 2014 hernam van Engelenburg de productie. In deze jaren was het Nederlands theaterlandschap veranderd door ernstige bezuinigingen en slechte imago building door de overheid, maar toch vonden de verhalen nog steeds de harten van cultuurminnend Nederland. Mede door de nieuwe muziek, die regisseur Bruun Kuijt toevoegde, ontvingen we staande ovaties. Met dank aan Fons Merkies. Bekijk hier de trailer en geniet nog even na..... De Nooit Lek ligt aan wal, maar is nog steeds volledige te bekijken op: https://tflix.nl/de-kleine-kapitein/

Video & Geluid | In het nieuws |

ANDERMANS VEREN LIVE! 2008-2017

De mooiste herinneringen

HET NEDERLANDS THEATERLIED BLIJFT HET ALLERMOOISTE
Van Engelenburg houdt mooie herinneringen aan dit gezelschap. Het Nederlands lied heeft nu eenmaal een grote plek in het hart van Henrike. Ze beleefden samen avonturen in binnen- en buitenland die onvergetelijk zijn en de leden zijn 'friends for ever', om in goed Nederlands te spreken. Elke productie speelde 2 en soms zelfs 3 seizoenen. Met een knal maakte het gezelschap een einde aan hun samenspel in De Kleine Komedie in januari 2020. Natuurlijk zat Henrike op de eerste rij en werden ze samen heel dronken na afloop.

Agenda | Cast en crew | Video en geluid | voor theaters | Techniek |

DE BOZE HEKS EN DE ZANDTEKENAAR 2015-2016

Uniek decor van zandtekeningen

NOG NOOIT WERD ER GEWERKT MET EEN DECOR VAN... ZAND****
In 2008 werkte Van Engelenburg met Ger van de Vijver (Zandtovenaar). Sindsdien heeft het zandtekenen ons bedrijf nooit meer verlaten. Van Engelenburg gebruikte het zelfs als decor in De Boze heks en de Zandtekenaar. De verhalen van Hanna Kraan zijn bewerkt door Tooske Ragas (de vrouw van Henrike's compagnon Bastiaan Ragas) tot één groot avontuur met spannende liedjes. De zandtekenaar bracht het verhaal tot leven met magische zandtekeningen op twee lichtbakken. Pers en publiek zijn lovend! 
De Theaterkrant gaf 4 sterren en Trotsemoeders schrijft “De voorstelling vliegt om…overal om mij heen zag ik blije gezichtjes en mijn eigen kinderen vonden het ook fantastisch. Zelf heb ik er ook van genoten, een prachtig ‘uitje’ voor het hele gezin: aanrader! 
En een prachtig verslag van Bertine van Spijk, zij bezocht de voorstelling met haar zoontje, lees het hier!
www.dezandtekenaar.nl en www.debozeheks.nl

Agenda | Knutselen | Cast en Crew | Video | Pers en publiek | Voor theaters | Techniek |

COX De Grote Grijze Belofte 2019-2020

Gerard Cox 80 jaar jubileum tournee

GROOTSTE EN GEZELLIGSTE CREW VOOR EEN SOLO PRODUCTIE EVER
Cox werd tachtig en je zag hem alleen op het toneel, maar in de coulisse was het gezellig druk.
Marcelle de Koninck en haar hulpje voor elk natje en droogje van de man op het toneel, Ger de Wit als toneelmeester, nog een aardig meisje voor de soufflage en eentje voor dit en nog eentje voor dat. Allemaal ontzettend bedankt, want was het gekmakend gezellig!
COX, De Grote Grijze Belofte was de cabaret solo voorstelling van de man die iedereen in Nederland kent. Iedereen ging er voor zitten want ‘Het heerlijk avondje was gekomen’. Hij was warm, oergeestig, plagend, relevant en actueel. Van Lurelei, Het is weer voorbij die mooie zomer, Toen was geluk heel gewoon tot De Oase Bar, hij was en IS nog steeds letterlijk en figuurlijk de Éminence Grise van het populaire entertainment. In 2019 werd hij 80 jaar en dat ging hij vieren.

BEATRICE VAN DER POEL 2003-2019

Meest loyale artiest

MEEST LOYALE ARTIEST VAN VAN ENGELENBURG!
Meer dan vijftien jaar hebben we samengewerkt met Beatrice van der Poel. Met de leukste mannen aan haar zijde: van Maarten van Rozendaal, naar Marcel de Groot tot Thomas Verbogt. Haar eigen grote liefde achter de schermen, Jano van Gool, maakte altijd haar persfoto's. Beatrice bedankt voor je nimmer aflatende prachtige muziek en trouw!

OELOEK 2003-2015

Met fijne mensen maakt gelukkig

OELOEK 8 JAAR ONDER DE VLEUGELS
Henrike ontdekte het gezelschap als jurylid tijdens een talentenjacht in het toenmalig Camuz Theater. Zij adviseerde hen toen hun enige actrice te laten vervangen door iemand met meer talent. Dat deden ze, met Carlijn van Rij ging de groep écht vliegen. Henrike zorgde ervoor dat Martin van Waardenberg het talent ging begeleiden. Een geniale zet van de groep groeide onder zijn bezielde leiding uit tot een gerenommeerd gezelschap. Prille Roest was hun laatste tournee bij Van Engelenburg in 2015. In 2016 vond de groep onderdak bij De Mannen. In 2018 namen zij afscheid in Theater Dilligentia in Den Haag en gingen de spelers elk hun eigen weg.

'Het viel mij gelijk op dat de theatergroep veel talent heeft. De acteurs zijn vreselijk humoristisch en doen gekke dingen. Hun spel zit goed in elkaar, daar ben ik voor gevallen', zei Martin van Waardenberg.

Video en Geluid |

overzichtsfoto

ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET 2010-2013

Musicalworld Award 2011 Beste Jeugdvoorstelling

PRIJSWINNEND EN ACTEURS MINNEND
Wat waren we trots op deze voorstelling. Met het verhaal van Jacques Vriens en geweldige acteurs: Ida van Dril en Theun Plantinga wonnen we de Musicalworld Award 2011 als Beste Jeugdvoorstelling! De muziek van Arthur Umbgrove en de regie van Pepijn Cladder waren de kersen op de taart. Techniek: Bas Molenveld, een van de drie meest loyale technici waarmee wij werkten

Video & Geluid | In het nieuws |

Annemarie Fok/Govert de Roos

DE OASE BAR 2015-2018

Superhit!

MEEST SUCCESVOLLE PRODUCTIE IN HET OUDE LUXOR THEATER SINDS 2001
De Oasebar ontving vermelding met stip in hun verslag over het 100 jarig bestaan van het theater in R’dam (https://www.luxortheater.nl/pQJXLsB/geschiedenis).
Niemand wilde het missen. Sommige bezoekers kwamen meerdere keren! Alles was uitverkocht. Ook de extra voorstellingen die werden bijgeboekt in september 2016 in Luxor Theater Rotterdam! Hun kassa liep erop vast. We wisten niet wat ons overkwam. De gastspelers voor de voorstellingen waren Brigitte Kaandorp, Lee Towers, Jan Kooiman, Martin van Waardenberg, Jenny Arean, Loes Luca, Richard Groenendijk, Ron Brandsteder, Annemarie Jung, Peggy Vrijens, Dorien Haan, Tony Neef, Jacques Herb, Harry-Jan Bus. Klik hier voor meer informatie.

Gerard Cox is Fenomenaal” ***** Telegraaf, “Topamusement” **** Algemeen Dagblad. De Oase Bar was een onvergetelijke avond uit met het Gouden Koppel Gerard Cox en Joke Bruijs. Begeleidt door een live orkest brengen zij een geweldige variété voorstelling met vele top gastartiesten.

CD Oase Bar | In het nieuws | Video en Geluid | Agenda |

BRAMMETJE BAAS 2014-2018

Bonte verzameling van circus, theater en muziek

GENIALE VOORSTELLING OVER GENIALE JONGEN
Het was niet makkelijk vorm te geven aan het verhaal van Tamara Bos. Toch lukte het Van Engelenburg. Brammetje speelde maar liefst drie seizoenen.
De acteur Robbie Aldjufri was zelf een Brammetje. Ook hij had veel vragen in z’n hoofd. Marie Noë bracht de structuur en rust, net wat Brammetje nodig had. Leuk hieraan was dat Robbie al zijn talenten kwijt kon in de productie: circusavonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang , dans en dialogen.

Agenda | Video | Knutselen en kleuren | Cast en crew | Recensies | Voor theaters | Techniek |

DE VREK (MOLIÈRE) 2014-2015

Opvallende casting, wat eigenlijk normaal zou moeten zijn

ALLEEN MAAR ZWARTE ACTEURS, IS DAT NOU ZO GEK?
De Vrek gespeeld door enkel zwarte acteurs. Dat was me toch wat, iedereen had er een mening over. Allemaal topacteurs in 'witte' rollen, tenminste dat ervoeren veel mensen toen als onwennig. We hoopten hiermee een lans te breken, misschien heeft het iets bijgedragen aan de discussie over inclusiviteit. Wie zal het zeggen?
Het persmoment vond plaats tussen het goud in de kelders van de Nationale Bank. Hoe cool is dat? Een productie die veel stof deed opwaaien en wat hadden we een plezier! Quote Volkskrant: 'Feit is dat deze 'Vrek' een vrolijke, energieke en expressief gespeelde voorstelling oplevert waaraan de zaal merkbaar veel lol beleeft.'

Cast en crew | Met dank aan | In het nieuws | Video |

WINKY EN HET PAARD VAN SINTERKLAAS 2013-2015

Heeeeeel apart productieproces

ACTEUR OP STAANDE VOET ONTSLAGEN
Het beroemde verhaal van Tamara Bos had als theaterproductie nogal wat voeten in aarde. Voor het Eerst in al die decennia moest Henrike van Engelenburg ingrijpen. En dat deed ze. De 1.60 m kleine producente wees de 2.03 m lange acteur letterlijk de deur, vanwege buitensporig gedrag. Bert Apeldoorn viel in en wist de productie tot een succes te maken. Eefje van Gorkum bleef koel en speelde de sterren van de hemel. Dank aan zulke goede en loyale spelers!

Lied Ik heb een paard | In het nieuws Het paard van Sinterklaas |

DE KONINGIN VAN PARAMARIBO 2010-2011

Uitvoerend producent

SCHRIJVER CLARK ACCORD OVERLEED EEN WEEK VOOR PREMIERE
Geproduceerd door Stichting Sunshiptree mocht Van Engelenburg de Uitvoerende productie doen. 
Anousha Nzume kwam naar Henrike toe terwijl de schrijver van het verhaal terminaal was. Clark Accord debuteerde tien jaar daarvoor met zijn roman De Koningin van Paramaribo en dit was de kers op zijn taart. Een week voor de première overleed Clark Accoord, tot groot verdriet van iedereen. Zo jammer dat hij de première niet mocht meemaken en wat een eer dat wij eraan mee mochten werken!

De pers over de voorstelling:
‘Sarina Voorn zet op een indringende wijze een vrouw neer die gehard is door het leven. Meeslepend is ze, als haar stem de zaal doet zinderen met krachtige songs over het turbulente leven. Overtuigend is ze in woord en gebaar…’ (Theaterjournaal.nl)
‘..een sterke cast die een schitterende voorstelling neer weet te zetten waar iedereen met een lach en een traan naar kan kijken’ (Musicalsites.nl)
‘Zeer onder de indruk…zo mooi, verjongd en vernieuwd...prachtige zangkwaliteit...kippenvel!' aldus Jetty Mathurin bij AT5

In het nieuws | Video & Geluid |

Fotograaf: Joey Buddenberg

THEUN PLANTINGA 2011-2012

Grappigste acteur ever

FRIESCH TALENT OP VRIJE VOETEN
Als stagiaire speelde hij in het tweede seizoen bange Toontje. Hij nam de rol over van (toen nog) stagiaire Maarten Heijmans en weer was het raak. wat ene talent. Henrike produceerde zijn eerste en laatste solo: Grutte Jungen. Hij was Volgspot Kleinkunst talent 2010: "Theun Plantinga brengt theater met de idiotie van André van Duin en de ontroering van het kleinkunstlied." Hij is lang, hij zingt en hij is Fries... Theun Plantinga.

Video & Geluid | Biografie |

CHRISTIANE F, 2012-2013

Waanzinnige solo van een top-actrice

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
Verslag van een junkie, een waargebeurd verhaal. Met muziek van Nina Hagen en Amy Winehouse. Naar het wereldberoemde boek van Kai Hermann en Horst Rieck i.s.m. Urban Myth.

Video & Geluid | In het nieuws |

NIGHTMARE THE MUSICAL 2011-2012

Co-productie met Homemade

door Dick van den Heuvel

Nightmare, de eerste, enige, echte, onvervalste Hollandse horrormusical.
Van Dick van den Heuvel, Fons Merkies en Van Engelenburg Theaterproducties

In het nieuws | Video & Geluid |

STIJN VAN DER LOO 2002-2010

Oude liefde roest niet

Voor multitalent Stijn van der Loo produceerden we vier producties. De laatste was Het lichaam liegt nooit. Henrike was heimelijk verliefd op Stijn in haar studententijd, toen zong hij nog in Intermezzo. Nog geen tien jaar later zat hij bij haar aan het bureau. dan zeg je  geen 'nee'. Ze kreeg er geen spijt van.

In het nieuws | Video & Geluid |

JOY WIELKENS 2006-2012

Authentiek en klasse

Met Joy mochten we drie programma's maken. De laatste was Papa was a rolling... Nobody. In Papa was a rolling... Nobody rekent een dochter op een feestelijke wijze af met het verlies van haar vader.

In het nieuws | Video & Geluid | Biografie |

DE NEL 2010-2011

Uitvoerend producent

Denk aan Mij Je ex-man nodigt je uit, in het oude vertrouwde vakantiehuis in Frankrijk. Je zit nu zo goed in je vel, dat je gaat. Maar er komen nog drie andere ex-vrouwen opdagen... 

In het nieuws | Biografie | Video & Geluid |

JULIET QUARTET 2010-2011

Jeroen phaff en Marleen van der Loo

Lieve Julia Wat eerst een mythe was bleek werkelijkheid te zijn. Tot op de dag van vandaag worden brieven gestuurd naar Verona, gericht aan Shakespeare’s Julia. Dit heeft de Elvis Costello geïnspireerd om zelf zulke muzikale brieven te schrijven

In het nieuws | Biografie | Video & Geluid |

RAYMI SAMBO MAAKT 2014-2019

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT
Raymi Sambo en Van Engelenburg was liefde op het eerste gezicht. Raymi bracht zijn laatste drie producties bij ons onder en wij wisten alle theaters van belang voor hem bespeelbaar te maken. Wat hij maakt raakt de maatschappij, dus Raymi paste gewoon bij Van Engelenburg. Poker was de laatste productie waarvoor wij met veel plezier de tourneeplanning deden.

KINDERPOPCONCERT 2015-2020

DE MAN MET DE SEXY STEM

Jelle Amersfoort is al meer dan vijftien jaar de zanger van het Kinderpopconcert: met stoere gitaarsolo’s, vette lichtshows en een hoog meezinggehalte. Wij vertegenwoordigden hem meer dan vijf jaar. Jelle aan de lijn? Dan wilde je in die hoorn kruipen, wat een heerlijke sexy stem... Inmiddels is de band kind aan huis in de Efteling 

Agenda | Cast en Crew | Video | Voor theaters | Technische lijst |

FRITS! LATEN WE LASTIG ZIJN 2015-2016

AFSCHEID? WELNEE, SINDSDIEN ELKE DAG OP TV
Acteur en zanger Frits Lambrechts keerde met het programma Frits! Laten we lastig zijn terug op het toneel in november 2015 en nam hiermee afscheid van het theater. gelukkig kunnen we hem nog dagelijks zien in de Jumbo reclames.

Video | Cast en Crew |

BENJAMIN DE BEER 2016-2019

VOORSTELLING MET KWALITEIT EN INHOUD
Kristal Theater is toegankelijk, inhoudelijk en goed. Vandaar dat Van Engelenburg zo blij werd van de voorstellingen van Kristal theater. Helaas konden we maar 2 seizoenen samenwerken, maar in het maatwerk voor bedrijven blijven we aan elkaar verbonden. Henrike vind zelf Benjamin de Beer hun leukste voorstelling.

DE TONEELMEESTER 2016-2018

KRACHTIG DOOR EENVOUD
Hugo Konings maakte met zijn beste studenten deze schitterende bewerking van Pinokkio. Zijn acteursopleiding De Toneelmeester is inmiddels een gerenommeerde instelling en bracht goede acteurs voort. Henrike kende Hugo als Kleine Kapitein, hij speelde de hoofdrol in de eerste serie in 2006. Als dramadocent bleek hij ook uitstekend.

Agenda | Cast en crew | Video | voor theaters | Techniek |

DE NACHTZUSTERS 2012-2016

De Bonte Buurt Bus Een radiovoorstelling op het toneel. Puttend uit hun rijke radio-, en theaterverleden gaan de Nachtzusters de theaters langs in hun Bonte Radio Buurtbus. In deze ‘Radiovoorstelling’ staat uw stad centraal.

Video & Geluid | Biografie |

Kleine foto overzichtspagina

AGEETH DE HAAN 2013-2015

Bijt-ie in je Bil! van Ageeth de Haan i.s.m. de WNF-Bamboeclub
Een muzikaal dierenavontuur met PipaPanda en haar wilde dierenvriendjes van de WNF-Bamboeclub. Ageeth en PipaPanda zingen en dansen langs de meest gezongen crècheliedjes

In het nieuws | Video & Geluid |

HESTER MACRANDER 2013-2014

Goedgemutst Hoe word je oud met een goed humeur? Hester Macrander gaat in Goedgemutst het chagrijn te lijf. Er zijn genoeg redenen, binnenshuis en buitenshuis, om je te ergeren,

In het nieuws | Video & Geluid |

NINA DE LA CROIX 2008-2013

Bas Met haar tweede avondvullende programma ‘Bas’ geeft Nina gas. Een spannend seizoen met 21 december 2012 in zicht, het vergaan van de wereld. Nina speelt en zingt en zet je aan het denken: ‘Wat zou jij nog willen doen, voordat de wereld vergaat?’

Video & Geluid |

HOOGEBOOM, MAREE EN VAN DER WINKEL 2011-2013

Niet Aaien
‘Humoristische liedjes en puntgave chansons’ (Hetlied.nl). 

Video & Geluid | In het nieuws |

Roemer van der Steeg, 2009-2012

Ik ben geen kernfysicus Je komt erachter: je bent intelligent, sportief en handig. Maar je bent niet de nieuwe Albert Einstein. Je zult de Olympische Spelen nooit halen. En je kunt prima je fiets repareren, behalve als het om de trap-as gaat. Of de ketting.

Video & Geluid |

Fotografie: Reg Gruson

Boy Jonkergouw, 2011-2012

Woest  De psychiater wordt gek! ‘Publiek rilt bij Woest…Angstaanjagend en bijzonder’ (Dagblad Tubantia)Woest is een talige tapdans op de kartelrand van de psyche. Een stormachtige solo over een psychiater die zelf gek wordt.

In het nieuws | Biografie |

Ida van Dril, 2010-2013

Oma's Oma, 7+
Een betoverende, vrolijke en ontroerende voorstelling om van te smullen.

Video & Geluid |

Brokstukken, 2010-2012

Three times a lady Cabarettrio Brokstukken wist met Doggy Punch en Rode Dwerg een eigen sound en stijl neer te zetten. Hiermee weten zij het Nederlands cabaret toch weer te vernieuwen. Met Three times a lady brengt Brokstukken een onzinparade die zijn weerga niet kent.

In het nieuws |

Nina de la Croix, 2009-2011

Alles kan kapot Nina zingt op haar elfde samen met Michael Jackson in De Kuip. Beau van Erven Dorens vraagt zich af uit welke doos ze het allemaal haalt. 

In het nieuws | Video & Geluid |

Joy Wielkens, 2009-2011

Negra Identiteit, kracht, zwart, zwier en verdwaald. Joy Wielkens is ‘lost in translation’. In haar nieuwe voorstelling Negra, stelt Joy zichzelf de vraag, hoe zwart ze is en wat zwart zijn voor haar betekent.

In het nieuws | Video & Geluid |

Daniel van Veen, 2009-2011

Ruilen binnen 8 dagen Daniël van Veen bezingt in zijn eerste avondvullende voorstelling Ruilen binnen 8 dagen zijn eigen gebreken. Hij heeft een lastig lijf, hij is geen stoere man,

In het nieuws | Video & Geluid |

IN 8 STAPPEN EEN TOURNEE

2 strategieën om een tournee te realiseren

IN 8 STAPPEN EEN TOURNEE
Een creatief speelt en maakt, het is niet dat je hebt gekozen voor ondernemerschap.
De manier waarop de huidige culturele sector is georganiseerd vraagt veel van theatermakers, acteurs, muzikanten. Anders dan in de sport is er geen steun voor talent en dien je je broek zelf op te houden. Omdat je tijd opgaat aan spelen en maken is ondernemen iets wat je er dus bij moet doen, en dat valt niet mee. Zeker niet als ondernemen je niet in het bloed zit. De meeste mensen (en dus ook creatieve talenten) zijn ondernemend, maar geen ondernemer. Het is dan ook niet te overzien wat je moet doen als je gedwongen wordt te gaan ondernemen, het maakt angstig.