Logo

SCHRIJVER CLARK ACCORD OVERLEED EEN WEEK VOOR PREMIERE
Geproduceerd door Stichting Sunshiptree mocht Van Engelenburg de Uitvoerende productie doen. 
Anousha Nzume kwam naar Henrike toe terwijl de schrijver van het verhaal terminaal was. Clark Accord debuteerde tien jaar daarvoor met zijn roman De Koningin van Paramaribo en dit was de kers op zijn taart. Een week voor de première overleed Clark Accoord, tot groot verdriet van iedereen. Zo jammer dat hij de première niet mocht meemaken en wat een eer dat wij eraan mee mochten werken!

De pers over de voorstelling:
‘Sarina Voorn zet op een indringende wijze een vrouw neer die gehard is door het leven. Meeslepend is ze, als haar stem de zaal doet zinderen met krachtige songs over het turbulente leven. Overtuigend is ze in woord en gebaar…’ (Theaterjournaal.nl)
‘..een sterke cast die een schitterende voorstelling neer weet te zetten waar iedereen met een lach en een traan naar kan kijken’ (Musicalsites.nl)
‘Zeer onder de indruk…zo mooi, verjongd en vernieuwd...prachtige zangkwaliteit...kippenvel!' aldus Jetty Mathurin bij AT5

Niet alleen zeelieden en soldaten uit Nederland maakten gretig gebruik van haar bijzondere kwaliteiten. Ook ‘de hoge heren’ die het voor het zeggen hadden, bleven naar haar terug komen.
Maxi was schaamteloos, niet op haar mondje gevallen, extravagant, groothartig en sociaal betrokken. Maar ook een ‘motyo’ in hart en nieren.

Als 15-jarige zet Maxi de bioscoop op stelten, we zien hoe ze haar omgeving terroriseert. Alles komt aan bod: van haar hoogtijdagen in de jaren twintig en dertig toen de jazzmuziek in Paramaribo klonk tot aan de mishandelingen, verkrachtingen en berovingen door mannen die ervan uitgingen dat een prostituee geen rechten heeft. Een verhaal in 6 scènes, met songs over de 7 hoofdzonden en veel dans onder andere de beruchte black bottom, begeleid door een ensemble en een soundtrack die ons terugbrengt naar het Suriname van 1920/1930.


Met: Sarina Voorn als Maxi, John Oldenstam,
Noah Blindenburg, Vicky Wesseling en Sam Beisser
Tekst: Clark Accord
Artistieke leiding en liedteksten: Anousha Nzume
Composities: Helge Slikker, Mark Milan en Anousha Nzume
Regie: Inna van den Hogen

Arrangementen, muzikale leiding en toetsen: Mark Milan
Basgitaar: Dave Klimsop
Percussie en drums: Janco van der Kaaden

Met dank aan AFK, NFPK en het M-Lab

Fotografie: Patricia Steur
Geluid: Henriet Huisman
Lichtontwerp/licht Joep Vermeulen
Kostuums: Merel Oostendorp

Tourmanagement: Bjorn Jansen Lijn6
Regie assistent: Jildau Molenaar
Uitvoerend producent: Van Engelenburg Theaterproducties
Producent: Helena Stockmann, Sunshiptree

In het nieuws

Datum

Medium

Muziek

Lied

Onmatigheid

Lust

Woede