Logo
Fotografie: Andy Doornhein
Fotografie: Andy Doornhein
Fotografie: Andy Doornhein

door Dick van den Heuvel

Nightmare, de eerste, enige, echte, onvervalste Hollandse horrormusical.
Van Dick van den Heuvel, Fons Merkies en Van Engelenburg Theaterproducties

Alexandra Alphenaar
Robin van den Heuvel
Michel Sorbach
Simon Zwiers

Alles draait om Craven, een stokoude schrijver van griezelverhalen. Hij voelt dat zijn einde nadert en op het laatst van zijn leven wordt hij nog één keer vergezeld door al die creaturen uit zijn boeken. Alleen... de werkelijkheid lijkt het te winnen van de verbeelding. De grafzerken wijken, de kisten gaan open, uit de portretten stappen de geesten van een gewelddadig verleden. Dwaallichten nemen de macht over. Krijgt Craven het duveltje nog wel ín het doosje? Of zijn deze griezels hem zelfs te machtig? En zal hij eindelijk die mooie liefde van weleer in zijn armen mogen sluiten?

“Nightmare” is een beeldschone, spannende, romantische maar vooral ook komische musical.

Alexandra Alphenaar speelde o.a. in Goede tijden, slechte tijden, de musicals Turks Fruit, Route 66, The Sound of Music en afgelopen seizoen in Dr. Dolittle.
Dick van den Heuvel won in 2010 de musicalaward voor Beste Script met de musical ‘Dromen zijn bedrog’. Hij schreef Turks Fruit, De Gelukkige Huisvrouw en dit seizoen ook de musical over het leven van Ramses Shaffy. Daarnaast schreef hij het scenario voor o.a. de series De Co-assistent en Levenslied.regie: Dick van den Heuvel
Muziek: Fons Merkies
Licht: Mike den Ottolander

Bezoek de website van Nightmare.

In het nieuws

Datum

Medium

27 09 2011

Noordoostpolder

Muziek

Lied

We dansen op je graf