Logo
Fotograaf: Annick Ligtermoet
Optreden tijdens Amsterdams Kleinkunst Festival 2008
Fotograaf: Annick Ligtermoet

Roemer van der Steeg, 2009-2012

Ik ben geen kernfysicus Je komt erachter: je bent intelligent, sportief en handig. Maar je bent niet de nieuwe Albert Einstein. Je zult de Olympische Spelen nooit halen. En je kunt prima je fiets repareren, behalve als het om de trap-as gaat. Of de ketting.

In het liedjesprogramma Ik ben geen kernfysicus gaat Roemer van der Steeg na wat er nog wel mogelijk is. Want dat is natuurlijk heel veel. Je kunt lugubere spelletjes spelen, proberen je jeugdliefde te versieren, grootmoeders taart eten, genieten van een nieuwbouwwijk en nog veel meer. Ik ben geen kernfysicus gaat over de vraag of er van je leven nog iets aardigs te maken is. Ondanks alles.

De pers over Ik ben geen kernfysicus"Zijn liedjes doen in de verte herinneren aan het ambachtelijke, literair-poëtische genre van kleinkunstpuristen als Kees Torn en Jeroen van Merwijk, maar Van der Steeg is met zijn droge declamatie en zijn scherp oog en oor een authentieke geest." - Algemeen Dagblad.
"Voeg daarbij Van der Steegs teksten en diens charmante uitstraling en duidelijk is dat we te maken hebben met een groot cabarettalent." - 8weekly.nl
Regie: Eva Bauknecht

Muziek

Lied

Hoofddorp

De negen vrienden