Logo

EEN NIEUW BEGIN

Einde aan een prachtig tijdperk

Op 4 februari 2020 speelde de laatste voorstelling van eigen hand: COX. Een maand later begon de coronaperiode.
Henrike van Engelenburg had wel vaker mazzel in haar carrière als vrije producent en impresario.
Zij stopte in september 2019 met haar impresariaat om nieuwe wegen in te slaan als schrijver, spreker en regisseur.

.

DIT IS GEEN EINDE, MAAR EEN NIEUW BEGIN !!!

Henrike van Engelenburg over deze verandering van focus in 2019:

Het geeft energie om de focus te verleggen naar nieuwe dingen.
Hiermee volg ik mijn hart en het is spannend om te kijken waar dat toe leidt.


Volg haar werk op: henrikevanengelenburg.nl

Bekijk haar eigen producties op: Wikipedia.


Hieronder een overzicht van alle gezelschappen en producties die Van Engelenburg heeft mogen vertegenwoordigen en maken. De volgorde is willekeurig. Henrike's dank gaat uit naar alle geweldige artiesten en super lieve en bijzondere collega's, zonder wie het haar allemaal nooit gelukt was. 

OORLOGSGEHEIMEN 2013-2021

Langst lopende productie

EERSTE VOORSTELLING JANUARI 2013
En nog steeds te zien!
Op 3 februari 2013 ging Oorlogsgeheimen in première in De Krakeling in Amsterdam en tot op de dag van vandaag is de voorstelling te zien. Geen seizoen hebben we overgeslagen. Nou ja: voorjaar 2020 dan, naar daar konden we niks aan doen vanwege corona. Wat zijn wij trots op deze klassieker.
Het werd en wordt (!) lovend ontvangen door publiek. Geen wonder dat de filmindustrie na ons succes ook zin had om het verhaal van Jacques Vriens te verfilmen. De pers schreef over onze productie: 'Het leidt geen twijfel dat Oorlogsgeheimen tot de beste jeugdvoorstellingen van dit seizoen behoort’  In een bewerking van Tom Sijtsma, onder regie van Pepijn Cladder en een topcast: Maria Noë/Ida van Dril en Maarten Ebbers (ja ja de cabaretier kan ook acteren!). De planning was dat het voorjaar van 2020 het laatste seizoen zou zijn, het was immers 75 jaar bevrijding en dat zou gevierd worden. Helaas stak Corona daar een stokje voor. De voorstelling is daarom nog steeds in de theaters te zien en we spelen zelfs door tot in 2022, want ook dit voorjaar maakt Corona het weer spannend!

DE BOZE HEKS EN DE ZANDTEKENAAR 2015-2016

Uniek decor van zandtekeningen

NOG NOOIT WERD ER GEWERKT MET EEN DECOR VAN... ZAND****
In 2008 werkte Van Engelenburg met Ger van de Vijver (Zandtovenaar). Sindsdien heeft het zandtekenen ons bedrijf nooit meer verlaten. Van Engelenburg gebruikte het zelfs als decor in De Boze heks en de Zandtekenaar. De verhalen van Hanna Kraan zijn bewerkt door Tooske Ragas (de vrouw van Henrike's compagnon Bastiaan Ragas) tot één groot avontuur met spannende liedjes. De zandtekenaar bracht het verhaal tot leven met magische zandtekeningen op twee lichtbakken. Pers en publiek zijn lovend! 
De Theaterkrant gaf 4 sterren en Trotsemoeders schrijft “De voorstelling vliegt om…overal om mij heen zag ik blije gezichtjes en mijn eigen kinderen vonden het ook fantastisch. Zelf heb ik er ook van genoten, een prachtig ‘uitje’ voor het hele gezin: aanrader! 
En een prachtig verslag van Bertine van Spijk, zij bezocht de voorstelling met haar zoontje, lees het hier!
www.dezandtekenaar.nl en www.debozeheks.nl

KINDERPOPCONCERT 2015-2020

DE MAN MET DE SEXY STEM

Jelle Amersfoort is al meer dan vijftien jaar de zanger van het Kinderpopconcert: met stoere gitaarsolo’s, vette lichtshows en een hoog meezinggehalte. Wij vertegenwoordigden hem meer dan vijf jaar. Jelle aan de lijn? Dan wilde je in die hoorn kruipen, wat een heerlijke sexy stem... Inmiddels is de band kind aan huis in de Efteling 

BENJAMIN DE BEER 2016-2019

VOORSTELLING MET KWALITEIT EN INHOUD
Kristal Theater is toegankelijk, inhoudelijk en goed. Vandaar dat Van Engelenburg zo blij werd van de voorstellingen van Kristal theater. Helaas konden we maar 2 seizoenen samenwerken, maar in het maatwerk voor bedrijven blijven we aan elkaar verbonden. Henrike vind zelf Benjamin de Beer hun leukste voorstelling.

DE TONEELMEESTER 2016-2018

KRACHTIG DOOR EENVOUD
Hugo Konings maakte met zijn beste studenten deze schitterende bewerking van Pinokkio. Zijn acteursopleiding De Toneelmeester is inmiddels een gerenommeerde instelling en bracht goede acteurs voort. Henrike kende Hugo als Kleine Kapitein, hij speelde de hoofdrol in de eerste serie in 2006. Als dramadocent bleek hij ook uitstekend.