Logo

EEN NIEUW BEGIN

Einde aan een prachtig tijdperk

Op 4 februari 2020 speelde de laatste voorstelling van eigen hand: COX. Een maand later begon de coronaperiode.
Henrike van Engelenburg had wel vaker mazzel in haar carrière als vrije producent en impresario.
Zij stopte in september 2019 met haar impresariaat om nieuwe wegen in te slaan als schrijver, spreker en regisseur.

.

DIT IS GEEN EINDE, MAAR EEN NIEUW BEGIN !!!

Henrike van Engelenburg over deze verandering van focus in 2019:

Het geeft energie om de focus te verleggen naar nieuwe dingen.
Hiermee volg ik mijn hart en het is spannend om te kijken waar dat toe leidt.


Volg haar werk op: henrikevanengelenburg.nl

Bekijk haar eigen producties op: Wikipedia.


Hieronder een overzicht van alle gezelschappen en producties die Van Engelenburg heeft mogen vertegenwoordigen en maken. De volgorde is willekeurig. Henrike's dank gaat uit naar alle geweldige artiesten en super lieve en bijzondere collega's, zonder wie het haar allemaal nooit gelukt was. 

ANDERMANS VEREN LIVE! 2008-2017

De mooiste herinneringen

HET NEDERLANDS THEATERLIED BLIJFT HET ALLERMOOISTE
Van Engelenburg houdt mooie herinneringen aan dit gezelschap. Het Nederlands lied heeft nu eenmaal een grote plek in het hart van Henrike. Ze beleefden samen avonturen in binnen- en buitenland die onvergetelijk zijn en de leden zijn 'friends for ever', om in goed Nederlands te spreken. Elke productie speelde 2 en soms zelfs 3 seizoenen. Met een knal maakte het gezelschap een einde aan hun samenspel in De Kleine Komedie in januari 2020. Natuurlijk zat Henrike op de eerste rij en werden ze samen heel dronken na afloop.

BEATRICE VAN DER POEL 2003-2019

Meest loyale artiest

MEEST LOYALE ARTIEST VAN VAN ENGELENBURG!
Meer dan vijftien jaar hebben we samengewerkt met Beatrice van der Poel. Met de leukste mannen aan haar zijde: van Maarten van Rozendaal, naar Marcel de Groot tot Thomas Verbogt. Haar eigen grote liefde achter de schermen, Jano van Gool, maakte altijd haar persfoto's. Beatrice bedankt voor je nimmer aflatende prachtige muziek en trouw!

DE KONINGIN VAN PARAMARIBO 2010-2011

Uitvoerend producent

SCHRIJVER CLARK ACCORD OVERLEED EEN WEEK VOOR PREMIERE
Geproduceerd door Stichting Sunshiptree mocht Van Engelenburg de Uitvoerende productie doen. 
Anousha Nzume kwam naar Henrike toe terwijl de schrijver van het verhaal terminaal was. Clark Accord debuteerde tien jaar daarvoor met zijn roman De Koningin van Paramaribo en dit was de kers op zijn taart. Een week voor de première overleed Clark Accoord, tot groot verdriet van iedereen. Zo jammer dat hij de première niet mocht meemaken en wat een eer dat wij eraan mee mochten werken!

De pers over de voorstelling:
‘Sarina Voorn zet op een indringende wijze een vrouw neer die gehard is door het leven. Meeslepend is ze, als haar stem de zaal doet zinderen met krachtige songs over het turbulente leven. Overtuigend is ze in woord en gebaar…’ (Theaterjournaal.nl)
‘..een sterke cast die een schitterende voorstelling neer weet te zetten waar iedereen met een lach en een traan naar kan kijken’ (Musicalsites.nl)
‘Zeer onder de indruk…zo mooi, verjongd en vernieuwd...prachtige zangkwaliteit...kippenvel!' aldus Jetty Mathurin bij AT5

Fotograaf: Joey Buddenberg

THEUN PLANTINGA 2011-2012

Grappigste acteur ever

FRIESCH TALENT OP VRIJE VOETEN
Als stagiaire speelde hij in het tweede seizoen bange Toontje. Hij nam de rol over van (toen nog) stagiaire Maarten Heijmans en weer was het raak. wat ene talent. Henrike produceerde zijn eerste en laatste solo: Grutte Jungen. Hij was Volgspot Kleinkunst talent 2010: "Theun Plantinga brengt theater met de idiotie van André van Duin en de ontroering van het kleinkunstlied." Hij is lang, hij zingt en hij is Fries... Theun Plantinga.

CHRISTIANE F, 2012-2013

Waanzinnige solo van een top-actrice

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
Verslag van een junkie, een waargebeurd verhaal. Met muziek van Nina Hagen en Amy Winehouse. Naar het wereldberoemde boek van Kai Hermann en Horst Rieck i.s.m. Urban Myth.

NIGHTMARE THE MUSICAL 2011-2012

Co-productie met Homemade

door Dick van den Heuvel

Nightmare, de eerste, enige, echte, onvervalste Hollandse horrormusical.
Van Dick van den Heuvel, Fons Merkies en Van Engelenburg Theaterproducties

STIJN VAN DER LOO 2002-2010

Oude liefde roest niet

Voor multitalent Stijn van der Loo produceerden we vier producties. De laatste was Het lichaam liegt nooit. Henrike was heimelijk verliefd op Stijn in haar studententijd, toen zong hij nog in Intermezzo. Nog geen tien jaar later zat hij bij haar aan het bureau. dan zeg je  geen 'nee'. Ze kreeg er geen spijt van.

JOY WIELKENS 2006-2012

Authentiek en klasse

Met Joy mochten we drie programma's maken. De laatste was Papa was a rolling... Nobody. In Papa was a rolling... Nobody rekent een dochter op een feestelijke wijze af met het verlies van haar vader.

JULIET QUARTET 2010-2011

Jeroen phaff en Marleen van der Loo

Lieve Julia Wat eerst een mythe was bleek werkelijkheid te zijn. Tot op de dag van vandaag worden brieven gestuurd naar Verona, gericht aan Shakespeare’s Julia. Dit heeft de Elvis Costello geïnspireerd om zelf zulke muzikale brieven te schrijven

KINDERPOPCONCERT 2015-2020

DE MAN MET DE SEXY STEM

Jelle Amersfoort is al meer dan vijftien jaar de zanger van het Kinderpopconcert: met stoere gitaarsolo’s, vette lichtshows en een hoog meezinggehalte. Wij vertegenwoordigden hem meer dan vijf jaar. Jelle aan de lijn? Dan wilde je in die hoorn kruipen, wat een heerlijke sexy stem... Inmiddels is de band kind aan huis in de Efteling 

FRITS! LATEN WE LASTIG ZIJN 2015-2016

AFSCHEID? WELNEE, SINDSDIEN ELKE DAG OP TV
Acteur en zanger Frits Lambrechts keerde met het programma Frits! Laten we lastig zijn terug op het toneel in november 2015 en nam hiermee afscheid van het theater. gelukkig kunnen we hem nog dagelijks zien in de Jumbo reclames.

HOOGEBOOM, MAREE EN VAN DER WINKEL 2011-2013

Niet Aaien
‘Humoristische liedjes en puntgave chansons’ (Hetlied.nl). 

Roemer van der Steeg, 2009-2012

Ik ben geen kernfysicus Je komt erachter: je bent intelligent, sportief en handig. Maar je bent niet de nieuwe Albert Einstein. Je zult de Olympische Spelen nooit halen. En je kunt prima je fiets repareren, behalve als het om de trap-as gaat. Of de ketting.

Joy Wielkens, 2009-2011

Negra Identiteit, kracht, zwart, zwier en verdwaald. Joy Wielkens is ‘lost in translation’. In haar nieuwe voorstelling Negra, stelt Joy zichzelf de vraag, hoe zwart ze is en wat zwart zijn voor haar betekent.

IN 8 STAPPEN EEN TOURNEE

2 strategieën om een tournee te realiseren

IN 8 STAPPEN EEN TOURNEE
Een creatief speelt en maakt, het is niet dat je hebt gekozen voor ondernemerschap.
De manier waarop de huidige culturele sector is georganiseerd vraagt veel van theatermakers, acteurs, muzikanten. Anders dan in de sport is er geen steun voor talent en dien je je broek zelf op te houden. Omdat je tijd opgaat aan spelen en maken is ondernemen iets wat je er dus bij moet doen, en dat valt niet mee. Zeker niet als ondernemen je niet in het bloed zit. De meeste mensen (en dus ook creatieve talenten) zijn ondernemend, maar geen ondernemer. Het is dan ook niet te overzien wat je moet doen als je gedwongen wordt te gaan ondernemen, het maakt angstig.