Logo

COX De Grote Grijze Belofte 2019-2020

GROOTSTE EN GEZELLIGSTE CREW VOOR EEN SOLO PRODUCTIE EVER
Cox werd tachtig en je zag hem alleen op het toneel, maar in de coulisse was het gezellig druk.
Marcelle de Koninck en haar hulpje voor elk natje en droogje van de man op het toneel, Ger de Wit als toneelmeester, nog een aardig meisje voor de soufflage en eentje voor dit en nog eentje voor dat. Allemaal ontzettend bedankt, want was het gekmakend gezellig!
COX, De Grote Grijze Belofte was de cabaret solo voorstelling van de man die iedereen in Nederland kent. Iedereen ging er voor zitten want ‘Het heerlijk avondje was gekomen’. Hij was warm, oergeestig, plagend, relevant en actueel. Van Lurelei, Het is weer voorbij die mooie zomer, Toen was geluk heel gewoon tot De Oase Bar, hij was en IS nog steeds letterlijk en figuurlijk de Éminence Grise van het populaire entertainment. In 2019 werd hij 80 jaar en dat ging hij vieren.

Gerard Cox is The Last man standing van zijn generatie, Frans Halsema, Robert Long, Adèle Bloemendaal, Leen Jongewaard velen ontvielen hem. Samen met een band van Jean-Louis van Dam laat de oude grijze baas zien en horen dat de vulkaan nog steeds niet is uitgebrand. Want Gerard laat zich niet vertellen wat hij wel en niet mag zeggen. Cox zijn humor, openheid en talent is relevanter dan ooit, de vrijheid van meningsuiting heeft nog nooit zo onder druk gestaan als nu.

COX is meer dan 50 jaar ervaring, humor, schalksheid en charme.Als geëngageerd cabaretier kreeg hij in 1966 een proces-verbaal wegens ‘Majesteitsschennis’ en de VPRO durfde in 1968 zijn controversiële song ‘God is niet dood’ niet uit te zenden.

Maar ook het Weekblad Elsevier wilde Cox laten vervolgen wegens zijn ‘Nixon-Moordenaar’ uitspraak.
Toen hij een monsterhit scoorde met zijn evergreen ‘t is weer voorbij die mooie zomer’, waren zijn oude vrienden het daar weer niet mee eens, té commercieel in hun ogen.
En met zijn ingezonden brief in de Volkskrant in 2015 over de ‘verstikkende politieke correctheid’ raakte hij opnieuw een open zenuw.
De tijd heeft hen allen ongelijk gegeven.

COX geeft een stem aan mensen die zich regelmatig niet meer herkennen in de wereld waarin zij leven, en doet dat met heel veel zelfrelativering en humor.

Als acteur en schrijver maakte hij één van de meest geliefde en bekeken televisie series van Nederland ‘Toen was geluk heel gewoon’, hij werd gelauwerd met een Gouden Televisie Ring, Gouden Beeld en de Radio 5 Oeuvre award.
De uitverkochte voorstellingen van ‘Alles Went Behalve een Vent’, ‘De Oase-Bar en de ‘De Oase-Bar Sing-along’ bewezen keer op keer hoe populair COX is onder zijn publiek. Nederland houdt van zijn grote vertelkunst, humor en relevantie. COX, De Grote Grijze Belofte…