Logo

EERSTE VOORSTELLING JANUARI 2013
En nog steeds te zien!
Op 3 februari 2013 ging Oorlogsgeheimen in première in De Krakeling in Amsterdam en tot op de dag van vandaag is de voorstelling te zien. Geen seizoen hebben we overgeslagen. Nou ja: voorjaar 2020 dan, naar daar konden we niks aan doen vanwege corona. Wat zijn wij trots op deze klassieker.
Het werd en wordt (!) lovend ontvangen door publiek. Geen wonder dat de filmindustrie na ons succes ook zin had om het verhaal van Jacques Vriens te verfilmen. De pers schreef over onze productie: 'Het leidt geen twijfel dat Oorlogsgeheimen tot de beste jeugdvoorstellingen van dit seizoen behoort’  In een bewerking van Tom Sijtsma, onder regie van Pepijn Cladder en een topcast: Maria Noë/Ida van Dril en Maarten Ebbers (ja ja de cabaretier kan ook acteren!). De planning was dat het voorjaar van 2020 het laatste seizoen zou zijn, het was immers 75 jaar bevrijding en dat zou gevierd worden. Helaas stak Corona daar een stokje voor. De voorstelling is daarom nog steeds in de theaters te zien en we spelen zelfs door tot in 2022, want ook dit voorjaar maakt Corona het weer spannend!

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. 
Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. 
En het grote geheim….

Jacques d'Ancona schrijft: ‘De kracht van een sober script en een realistisch geluidsdecor. Het werkt, … een sterke voorstelling’ 'Van Engelenburg schiet met Oorlogsgeheimen opnieuw raak’(Musicalbites.nl).

De voorstelling Oorlogsgeheimen gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen.

Het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens is in 2008 getipt door de Nederlandse Kinderjury en won de Archeon Jeugdboekenprijs 2009. Jacques Vriens is een van de bekendste en meest succesvolle auteurs van kinderboeken in Nederland. 

www.Oorlogsgeheimen.com

In het nieuws

Datum

Medium

Muziek

Lied

Versterplein

Arthur Umbgrove