Logo
Fotograaf: Karen Scheffers
Fotograaf: Coen van der Hoeven

Denk aan Mij Je ex-man nodigt je uit, in het oude vertrouwde vakantiehuis in Frankrijk. Je zit nu zo goed in je vel, dat je gaat. Maar er komen nog drie andere ex-vrouwen opdagen...  Een pijnlijk geestige reality-komedie, geschreven door Hetty Heyting. 

Dit uitje met weemoedige herinneringen blijkt al gauw een confronterende nachtmerrie. Er laait van alles op: hormonen, jaloezie, wraak, hebzucht, spijt en vooral: de ontluisterende waarheid. Hij heeft het weer voor elkaar!

De pers over Denk aan Mij
..lekker felle dialogen en onverwachte plotwendingen..vet aangezette speelstijl, waarin met name Heyting zelf uitblinkt. Dankzij haar mimiek en intonatie heeft zij de lach spreekwoordelijk aan haar kont hangen…
(Telegraaf)
.. de kracht van de voorstelling: vrolijke herkenbaarheid..een heerlijk avondje komedie..
(Toneel.blog.nl)
..opeenstapeling van feiten, hilarische momenten, snedige teksten en vooral de geestige clou….(Onstage.nl)

Vier totaal verschillende vrouwen (van dezelfde ex) raken verwikkeld in een schaamteloos conflict vol hilarische rivaliteit en typische wijvenstreken. Geen wonder. Allemaal voorbij de veertig en heilig van plan om eindelijk te krijgen wat hen toekomt. Stuk voor stuk dachten ze ermee klaar te zijn. Hier moeten ze toch boven staan?! En waar blijft-ie trouwens? Was het nog maar gisteren. Waren ze maar niet gegaan.

Gespeeld door 4 rascomédiennes: 

  • Irene Kuiper
  • Sjoera Retèl
  • Jacqueline Kerkhof
  • Hetty Heyting

In het nieuws

Datum

Medium

Muziek

Lied

Radio West

Irene Kuiper en Hetty Heyting bij radio 5, OBA Live

Het hoorspel van Denk aan Mij

Biografie

Biografie De Nel

In 2004 richten Marloes van den Heuvel en Irene Kuiper Stichting De Nel op. Stichting De Nel heeft als doel voorstellingen te produceren voor vrouwen boven de 35 jaar. De voorstellingen zijn geïnspireerd op vrouwelijk thema’s zoals o.a. bijvoorbeeld het lege-nest syndroom, de overgang, verzorging ouders en mannen in de penopauze.

In de theaterseizoenen 2006-2007 en 2007-2008 spelen de dames van De Nel voor volle zalen de door Chris Houtman geschreven en geregisseerde komedie Overgang. Denk aan mij, de tweede theaterproductie van De Nel, is een pijnlijk geestige reality-komedie, geschreven door Hetty Heyting en wordt gespeeld door vier rascomédiennes: Irene Kuiper, Jacqueline Kerkhof, Sjoera Retèl en Hetty Heyting.

Biografie Irene Kuiper
Irene Kuiper is sinds 2004 zakelijk leider van Stichting de Nel. Als actrice en zangeres kennen we haar o.a. van rollen in musicals als Piaf, Les Misérables, Saturday Night Fever en Cabaret. Bij o.a. Het Werktheater maakt Irene vele jaren toneelstukken op basis van improvisatie. Zij maakt deel uit van Patatras, een trio dat Duitse en Franstalige chansons ten gehore brengt. Verder nasynchroniseert Irene veel rollen in o.a. films als Twins, The Lion King en Teenage Robot en is in diverse komedie tv-series te zien, zoals o.a. Oppassen, Vrouwenvleugel, Topstars, en Vrienden voor het Leven. Bovendien geeft Irene Kuiper spel- en zanglessen bij o.a. de Jeugd Theaterschool in Amsterdam.

De laatste jaren is Irene Kuiper In de Nederlandse theaters te zien in Als op het Leidse Plein, als  Heintje Davids waarvoor ze een Musical Award ontvangt en speelt ze in de succesvolle komedie Boeing Boeing de huishoudster Bertha. Samen met Marloes van den Heuvel produceert Irene de komedie voorstelling Overgang. Bovendien is zij nog bestuurslid van verschillende stichtingen zoals Kindertheatergroep Trovato, de Theatergroep Parels voor de Zwijnen en het Werkteater. Ze is tevens medeoprichtster en bestuurslid van de Stichting Netwerk Muze.nu, een netwerk voor vrouwelijke theatermakers.

Biografie Jacqueline Kerkhof
In 1990 studeert Jacqueline Kerkhof af aan de toneelacademie in Maastricht. Waarnaar er een aantal jaren volgen van spelen, schrijven, lesgeven (aan de toneelacademie van Maastricht en van Eindhoven) componeren en regisseren. In 1998 wint Jacqueline Kerkhof de publieks- en persoonlijkheidsprijs van de Cameretten. De eerste solo cabaretvoorstelling waarmee Jacqueline Kerkhof de Nederlandse theaters aandoet, is Laag bij de gronds. Hierop volgt de one-women comedy Wasem. Met haar derde theatervoorstelling Vleesbingo is haar unieke theaterstijl definitief vormgegeven. In haar vierde theatervoorstelling Angsthaas kristalliseert haar stijl zich tot geestig solotoneel met muziek.

Verder schrijft Jacqueline Kerkhof cabaret op maat en speelt liedjes en sketches voor bedrijven en bestuursorganen in Nederland. Voor L1 maakte Jacqueline Kerkhof diverse radio en televisieprogramma’s en presenteert ze iedere maandag het L1 radioprogramma Het Uitzendbureau.

Biografie Sjoera Retèl
Sjoera Retèl is in de Nederlandse theaters in veel uiteenlopende gezelschappen te zien, zoals bij Toneelgroep Amsterdam onder regie van G.J. Rijnders, bij het Haarlems Toneel (o.a. in De Spaanse Hoer van Hugo Claus) bij het Nationale Toneel onder regie van Hans Croise, bij het Ned. Theaterbureau (in Eva Bonheur van Herman Heijermans), bij Stichting 92 (o.a. in Coriolanus van Shakespeare), bij het Ensemble Leporello te Brussel (in o.a. Tartuffe van Molière) en bij De Parade, o.a. in Maria en Elisabeth naar het stuk van Schiller.

Bovendien heeft Sjoera Retèl in veel tv-series gespeeld, waaronder rollen in Recht voor zijn raab van Pieter Kramer en Suite 215 van G.J. Rijnders, 12 steden, 13 ongelukkenUnit 13, Baantjer, Evelien, Gemeentebelangen, Keyzer en de Boer advocaten, Gooise Vrouwen en het Tuinfeest. Bovendien speelt Sjoera de rol van Leonie Klein in de soap Onderweg naar Morgen.Op het witte doek zien we Sjoera Retèl o.a gezien in Lepel van Willem van de Sande Bakhuyzen.

Daarnaast speelt zij regelmatig in diverse tv-commercials zoals die voor MacDonalds, Cup-a-soup, de A.N.W.B., Meisjes van Verkade en KPN, en doet zij veel inspreekwerk.

Biografie Hetty Heyting
In 1976 studeert Hetty Heyting af aan de Academie voor de Kleinkunst in Amsterdam. Haar carrière begint in het theater met Kindercabaret Potvoordrie en met het Theatercollectief Hare Majesteit (voor volwassenen). Haar tv-activiteiten stammen vanaf 1980. Zij speelt in tv-series als Farce Majeur en Zeg ‘ns Aaa en schrijft diverse series waarin ze zelf ook als actrice te zien is, zoals De Familie Knots en Steil Achterover.

Hetty Heyting is scriptschrijver voor veel drama- en comedyseries, zoals voor de IKON speelfilm Niet alles hoeft gezegd en de politieserie Baantjer. Vanaf 1991 schrijft ze vier cabaretesk toneelvoorstellingen: Een groot misverstand, Vreemde trekjes, Bloedlink en Eelt. Twee seizoenen speelt Hetty Heyting in De Gidsen (een padvindsters-drama) en in 2000 is ze te zien in de door haar zelf geschreven komedie Omhoog die stok!.

Vervolgens tourt ze drie jaar met improvisatietheater Sneak Preview langs de Nederlandse theaters. Haar eerste solo cabaretvoorstelling  is in 2002 en heet Ik lijk wel gek. De tweede solo is Van mij mag het en Een veeg teken is haar derde solo cabaretvoorstelling. Bij Het Thriller Theater speelt Hetty Heyting de thrillerkomedie: Arsenicum en oude kant. Vanaf mei 2009 t/m januari 2010 speelt ze bij dit gezelschap twee (dubbel)rollen in De Spooktrein. Eind 2008 speelde ze haar vierde solo cabaretvoorstelling Gewoon lekker, die tot mei 2010 te zien was.

Hetty Heyting manifesteert zich in verschillende genres:  drama, komedie, thrillers, politie-series, musicals, cabaretsk toneel en muziektheater, met veel en weinig spelers, voor diverse leeftijden en met klein en groot budget. Het handelsmerk van Hetty Heyting is haar herkenbare humor.


Irene, Jacqueline en Hetty voor bedrijfsoptredens
Drie van de dames van De Nel zijn ook voor bedrijfsoptredens te boeken. Irene, Jacqueline en Hetty kunnen als Dames Dubbel uw bijeenkomst humoristisch en to-the-point samenvatten. Jacqueline Kerkhof en Hetty Heyting zijn ook aparet als dagvoorzitter of met een voorstelling op maat in te zetten. Kijk voor meer informatie op CabaretopMaat.nl.

Copyright bovenstaande portretfoto's: Karen Scheffers.

De volledige versie van de biografieën van De Nel en haar actrices kan je downloaden via de perskit.