Logo

BENJAMIN DE BEER 2016-2019

VOORSTELLING MET KWALITEIT EN INHOUD
Kristal Theater is toegankelijk, inhoudelijk en goed. Vandaar dat Van Engelenburg zo blij werd van de voorstellingen van Kristal theater. Helaas konden we maar 2 seizoenen samenwerken, maar in het maatwerk voor bedrijven blijven we aan elkaar verbonden. Henrike vind zelf Benjamin de Beer hun leukste voorstelling.

Benjamin is een ijsbeer die met zijn ouders halsoverkop moet vluchten omdat het ijs waarop zij wonen smelt. Na een barre tocht over zee weten ze de andere kant te bereiken en komen ze aan in het bos van de bruine beren. Maar deze zitten bepaald niet te wachten op een vreemde familie witte beren. Is er een plek waar zij wel welkom zijn?

De voorstelling is interactief en zit vol liedjes en is gebaseerd op het boek van Herman van Veen. Hij maakte een tiental liedjes voor deze gelijknamige theatervoorstelling. Eva Schuurman schreef de liedteksten en Femke Krist bewerkte het script. De voorstelling is voor iedereen vanaf 4 jaar. Het verhaal sluit aan bij de actuele gebeurtenissen (vluchtelingen en klimaatproblematiek) in de wereld en brengt kinderen er op een andere manier mee in aanraking.

'Het spel is zeer overtuigend en de interactie met het publiek voelt natuurlijk, zware onderwerpen worden toegankelijk gemaakt voor de jonge doelgroep!' - Muziek & Theaterparadijs 08/11/2018 **** 

  • Leeftijd: 4+
  • Genre: musical
  • Periode: hele seizoen 2019-2020
  • Zaal: klein, midden
  • Ook geschikt als schoolvoorstelling! Combinatie vrije + schoolvoorstelling op twee aansluitende dagen is mogelijk.

Meer informatie over de voorstelling Benjamin de Beer.