Logo
Andy Doornhein
video
Like 175

ACTEUR OP STAANDE VOET ONTSLAGEN
Het beroemde verhaal van Tamara Bos had als theaterproductie nogal wat voeten in aarde. Voor het Eerst in al die decennia moest Henrike van Engelenburg ingrijpen. En dat deed ze. De 1.60 m kleine producente wees de 2.03 m lange acteur letterlijk de deur, vanwege buitensporig gedrag. Bert Apeldoorn viel in en wist de productie tot een succes te maken. Eefje van Gorkum bleef koel en speelde de sterren van de hemel. Dank aan zulke goede en loyale spelers!

Kan Sinterklaas Winky's grootste wens in vervulling laten gaan: een paard? Een familievoorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar. In een bewerking van Tom Sijtsma.

Winky Wong woont op de Zeeweg bij de Dorpsstraat, waar haar vader een Chinees restaurant heeft. Winky houdt van paarden. Daarom gaat zij vaak langs bij de manege bij Oom Siem. Winky wil heel graag een paard. Het allerliefste van de wereld. Maar paarden zijn duur. Dan vertelt de juf over Sinterklaas en dat je hem cadeautjes mag vragen.  Dat komt goed uit..!

www.hetpaardvan.nl

Tamara Bos schreef in 2002 een boek met de titel ‘Winky en het Paard van Sinterklaas’.
De verfilming van dit boek kwam onder de titel Het Paard van Sinterklaas regie Mischa Kamp, in 2005 in de bioscoop.
Deze film was nationaal en internationaal een groot succes. Meer dan 350.000 mensen zagen de film en Tamara Bos ontving een gouden kalf voor het scenario.

Producent: Van Engelenburg Theaterproducties
Spel: Eefje van Gorkum en Bert Apeldoorn
Regie: Brigitte Odett
Script: Tom Sijtsma
Muziek: Johan Hoogeboom
Techniek: Bas Molenveld
Decor en kostuums: Elze van den Akker

Fotografie: Andy Doornhein

In het nieuws

Datum

Medium