Logo

EEN NIEUW BEGIN

Einde aan een prachtig tijdperk

Op 4 februari 2020 speelde de laatste voorstelling van eigen hand: COX. Een maand later begon de coronaperiode.
Henrike van Engelenburg had wel vaker mazzel in haar carrière als vrije producent en impresario.
Zij stopte in september 2019 met haar impresariaat om nieuwe wegen in te slaan als schrijver, spreker en regisseur.

.

DIT IS GEEN EINDE, MAAR EEN NIEUW BEGIN !!!

Henrike van Engelenburg over deze verandering van focus in 2019:

Het geeft energie om de focus te verleggen naar nieuwe dingen.
Hiermee volg ik mijn hart en het is spannend om te kijken waar dat toe leidt.


Volg haar werk op: henrikevanengelenburg.nl

Bekijk haar eigen producties op: Wikipedia.


Hieronder een overzicht van alle gezelschappen en producties die Van Engelenburg heeft mogen vertegenwoordigen en maken. De volgorde is willekeurig. Henrike's dank gaat uit naar alle geweldige artiesten en super lieve en bijzondere collega's, zonder wie het haar allemaal nooit gelukt was. 

ALLES WENT BEHALVE EEN VENT 2013-2015

Twee jaar achter elkaar de theaterkomedie van het jaar!

GERARD COX, WIE ZIT DÁÁR NOU OP TE WACHTEN?
In deze komische voorstelling zochten we acteurs die publiek bij de lurven zouden grijpen. Typecasting zo gezegd. Veel namen passeerden de revue, ineens wisten we het, dit was het ultieme 'Gouden Koppel': Joke Bruijs en Gerard Cox! Gelukkig zeiden ze meteen ja, toen we (Bastiaan Ragas en Henrike) hen vroegen. Zij moesten een echtpaar op leeftijd spelen met huwelijksproblemen; heel geloofwaardig. Je denkt vaak als producent dat dit het gaat worden, zo'n goed idee. Maar dat viel tegen, met heel veel moeite verkochten we nog geen dertig voorstellingen in het eerste seizoen. 

De theaters wilden er niet aan. Ze zeiden letterlijk: Gerard Cox? Wie zit dáár nou op te wachten?
Niets bleek minder waar. De tryouts gaven ons al moed en tijdens de première in het Oude Luxor stond het publiek (zeventig plussers) op de stoelen! Bastiaan, Henrike en scriptschrijver Dick van den Heuvel bleven verbijsterd achter bij het verlaten van de zaal. Dick verbrak de stilte met de legendarische woorden: 'We hebben een hit...'

Het seizoen daarna deden alle schouwburgen mee: Ja Gerard Cox, natúúrlijk doet hij het goed bij het publiek. Dat wisten we wel...

OELOEK 2003-2015

Met fijne mensen maakt gelukkig

OELOEK 8 JAAR ONDER DE VLEUGELS
Henrike ontdekte het gezelschap als jurylid tijdens een talentenjacht in het toenmalig Camuz Theater. Zij adviseerde hen toen hun enige actrice te laten vervangen door iemand met meer talent. Dat deden ze, met Carlijn van Rij ging de groep écht vliegen. Henrike zorgde ervoor dat Martin van Waardenberg het talent ging begeleiden. Een geniale zet van de groep groeide onder zijn bezielde leiding uit tot een gerenommeerd gezelschap. Prille Roest was hun laatste tournee bij Van Engelenburg in 2015. In 2016 vond de groep onderdak bij De Mannen. In 2018 namen zij afscheid in Theater Dilligentia in Den Haag en gingen de spelers elk hun eigen weg.

'Het viel mij gelijk op dat de theatergroep veel talent heeft. De acteurs zijn vreselijk humoristisch en doen gekke dingen. Hun spel zit goed in elkaar, daar ben ik voor gevallen', zei Martin van Waardenberg.

Annemarie Fok/Govert de Roos

DE OASE BAR 2015-2018

Superhit!

MEEST SUCCESVOLLE PRODUCTIE IN HET OUDE LUXOR THEATER SINDS 2001
De Oasebar ontving vermelding met stip in hun verslag over het 100 jarig bestaan van het theater in R’dam (https://www.luxortheater.nl/pQJXLsB/geschiedenis).
Niemand wilde het missen. Sommige bezoekers kwamen meerdere keren! Alles was uitverkocht. Ook de extra voorstellingen die werden bijgeboekt in september 2016 in Luxor Theater Rotterdam! Hun kassa liep erop vast. We wisten niet wat ons overkwam. De gastspelers voor de voorstellingen waren Brigitte Kaandorp, Lee Towers, Jan Kooiman, Martin van Waardenberg, Jenny Arean, Loes Luca, Richard Groenendijk, Ron Brandsteder, Annemarie Jung, Peggy Vrijens, Dorien Haan, Tony Neef, Jacques Herb, Harry-Jan Bus. Klik hier voor meer informatie.

Gerard Cox is Fenomenaal” ***** Telegraaf, “Topamusement” **** Algemeen Dagblad. De Oase Bar was een onvergetelijke avond uit met het Gouden Koppel Gerard Cox en Joke Bruijs. Begeleidt door een live orkest brengen zij een geweldige variété voorstelling met vele top gastartiesten.

DE NEL 2010-2011

Uitvoerend producent

Denk aan Mij Je ex-man nodigt je uit, in het oude vertrouwde vakantiehuis in Frankrijk. Je zit nu zo goed in je vel, dat je gaat. Maar er komen nog drie andere ex-vrouwen opdagen... 

Fotografie: Reg Gruson

Boy Jonkergouw, 2011-2012

Woest  De psychiater wordt gek! ‘Publiek rilt bij Woest…Angstaanjagend en bijzonder’ (Dagblad Tubantia)Woest is een talige tapdans op de kartelrand van de psyche. Een stormachtige solo over een psychiater die zelf gek wordt.

IN 8 STAPPEN EEN TOURNEE

2 strategieën om een tournee te realiseren

IN 8 STAPPEN EEN TOURNEE
Een creatief speelt en maakt, het is niet dat je hebt gekozen voor ondernemerschap.
De manier waarop de huidige culturele sector is georganiseerd vraagt veel van theatermakers, acteurs, muzikanten. Anders dan in de sport is er geen steun voor talent en dien je je broek zelf op te houden. Omdat je tijd opgaat aan spelen en maken is ondernemen iets wat je er dus bij moet doen, en dat valt niet mee. Zeker niet als ondernemen je niet in het bloed zit. De meeste mensen (en dus ook creatieve talenten) zijn ondernemend, maar geen ondernemer. Het is dan ook niet te overzien wat je moet doen als je gedwongen wordt te gaan ondernemen, het maakt angstig.