Logo
video
Like 860

OELOEK 8 JAAR ONDER DE VLEUGELS
Henrike ontdekte het gezelschap als jurylid tijdens een talentenjacht in het toenmalig Camuz Theater. Zij adviseerde hen toen hun enige actrice te laten vervangen door iemand met meer talent. Dat deden ze, met Carlijn van Rij ging de groep écht vliegen. Henrike zorgde ervoor dat Martin van Waardenberg het talent ging begeleiden. Een geniale zet van de groep groeide onder zijn bezielde leiding uit tot een gerenommeerd gezelschap. Prille Roest was hun laatste tournee bij Van Engelenburg in 2015. In 2016 vond de groep onderdak bij De Mannen. In 2018 namen zij afscheid in Theater Dilligentia in Den Haag en gingen de spelers elk hun eigen weg.

'Het viel mij gelijk op dat de theatergroep veel talent heeft. De acteurs zijn vreselijk humoristisch en doen gekke dingen. Hun spel zit goed in elkaar, daar ben ik voor gevallen', zei Martin van Waardenberg.

In Prille Roest verheffen onhandige figuren stuntelen tot kunst. Het is erop, maar meestal eronder. Slagen was nog nooit zo kansloos en falen was nog nooit zo raak. Prille Roest is spektakel op de vierkante millimeter en dat geheel in de stijl van Oeloek: krankzinnige dialogen, muzikale uitspattingen en fysiek beukwerk. 

Over hun vorige programma ‘De Nacht van de Nasmaak’ schreef Het PAROOL:
‘Oeloek zorgt voor ontroering, plaatsvervangende schaamte, verbijstering, een schaterlach. En op de beste momenten allemaal tegelijk.

Spel: Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij

Programma's:
De Nacht van de Nasmaak