Logo

EEN NIEUW BEGIN

Einde aan een prachtig tijdperk

Op 4 februari 2020 speelde de laatste voorstelling van eigen hand: COX. Een maand later begon de coronaperiode.
Henrike van Engelenburg had wel vaker mazzel in haar carrière als vrije producent en impresario.
Zij stopte in september 2019 met haar impresariaat om nieuwe wegen in te slaan als schrijver, spreker en regisseur.

.

DIT IS GEEN EINDE, MAAR EEN NIEUW BEGIN !!!

Henrike van Engelenburg over deze verandering van focus in 2019:

Het geeft energie om de focus te verleggen naar nieuwe dingen.
Hiermee volg ik mijn hart en het is spannend om te kijken waar dat toe leidt.


Volg haar werk op: henrikevanengelenburg.nl

Bekijk haar eigen producties op: Wikipedia.


Hieronder een overzicht van alle gezelschappen en producties die Van Engelenburg heeft mogen vertegenwoordigen en maken. De volgorde is willekeurig. Henrike's dank gaat uit naar alle geweldige artiesten en super lieve en bijzondere collega's, zonder wie het haar allemaal nooit gelukt was. 

ALLES WENT BEHALVE EEN VENT 2013-2015

Twee jaar achter elkaar de theaterkomedie van het jaar!

GERARD COX, WIE ZIT DÁÁR NOU OP TE WACHTEN?
In deze komische voorstelling zochten we acteurs die publiek bij de lurven zouden grijpen. Typecasting zo gezegd. Veel namen passeerden de revue, ineens wisten we het, dit was het ultieme 'Gouden Koppel': Joke Bruijs en Gerard Cox! Gelukkig zeiden ze meteen ja, toen we (Bastiaan Ragas en Henrike) hen vroegen. Zij moesten een echtpaar op leeftijd spelen met huwelijksproblemen; heel geloofwaardig. Je denkt vaak als producent dat dit het gaat worden, zo'n goed idee. Maar dat viel tegen, met heel veel moeite verkochten we nog geen dertig voorstellingen in het eerste seizoen. 

De theaters wilden er niet aan. Ze zeiden letterlijk: Gerard Cox? Wie zit dáár nou op te wachten?
Niets bleek minder waar. De tryouts gaven ons al moed en tijdens de première in het Oude Luxor stond het publiek (zeventig plussers) op de stoelen! Bastiaan, Henrike en scriptschrijver Dick van den Heuvel bleven verbijsterd achter bij het verlaten van de zaal. Dick verbrak de stilte met de legendarische woorden: 'We hebben een hit...'

Het seizoen daarna deden alle schouwburgen mee: Ja Gerard Cox, natúúrlijk doet hij het goed bij het publiek. Dat wisten we wel...

COX De Grote Grijze Belofte 2019-2020

Gerard Cox 80 jaar jubileum tournee

GROOTSTE EN GEZELLIGSTE CREW VOOR EEN SOLO PRODUCTIE EVER
Cox werd tachtig en je zag hem alleen op het toneel, maar in de coulisse was het gezellig druk.
Marcelle de Koninck en haar hulpje voor elk natje en droogje van de man op het toneel, Ger de Wit als toneelmeester, nog een aardig meisje voor de soufflage en eentje voor dit en nog eentje voor dat. Allemaal ontzettend bedankt, want was het gekmakend gezellig!
COX, De Grote Grijze Belofte was de cabaret solo voorstelling van de man die iedereen in Nederland kent. Iedereen ging er voor zitten want ‘Het heerlijk avondje was gekomen’. Hij was warm, oergeestig, plagend, relevant en actueel. Van Lurelei, Het is weer voorbij die mooie zomer, Toen was geluk heel gewoon tot De Oase Bar, hij was en IS nog steeds letterlijk en figuurlijk de Éminence Grise van het populaire entertainment. In 2019 werd hij 80 jaar en dat ging hij vieren.

Annemarie Fok/Govert de Roos

DE OASE BAR 2015-2018

Superhit!

MEEST SUCCESVOLLE PRODUCTIE IN HET OUDE LUXOR THEATER SINDS 2001
De Oasebar ontving vermelding met stip in hun verslag over het 100 jarig bestaan van het theater in R’dam (https://www.luxortheater.nl/pQJXLsB/geschiedenis).
Niemand wilde het missen. Sommige bezoekers kwamen meerdere keren! Alles was uitverkocht. Ook de extra voorstellingen die werden bijgeboekt in september 2016 in Luxor Theater Rotterdam! Hun kassa liep erop vast. We wisten niet wat ons overkwam. De gastspelers voor de voorstellingen waren Brigitte Kaandorp, Lee Towers, Jan Kooiman, Martin van Waardenberg, Jenny Arean, Loes Luca, Richard Groenendijk, Ron Brandsteder, Annemarie Jung, Peggy Vrijens, Dorien Haan, Tony Neef, Jacques Herb, Harry-Jan Bus. Klik hier voor meer informatie.

Gerard Cox is Fenomenaal” ***** Telegraaf, “Topamusement” **** Algemeen Dagblad. De Oase Bar was een onvergetelijke avond uit met het Gouden Koppel Gerard Cox en Joke Bruijs. Begeleidt door een live orkest brengen zij een geweldige variété voorstelling met vele top gastartiesten.

DE VREK (MOLIÈRE) 2014-2015

Opvallende casting, wat eigenlijk normaal zou moeten zijn

ALLEEN MAAR ZWARTE ACTEURS, IS DAT NOU ZO GEK?
De Vrek gespeeld door enkel zwarte acteurs. Dat was me toch wat, iedereen had er een mening over. Allemaal topacteurs in 'witte' rollen, tenminste dat ervoeren veel mensen toen als onwennig. We hoopten hiermee een lans te breken, misschien heeft het iets bijgedragen aan de discussie over inclusiviteit. Wie zal het zeggen?
Het persmoment vond plaats tussen het goud in de kelders van de Nationale Bank. Hoe cool is dat? Een productie die veel stof deed opwaaien en wat hadden we een plezier! Quote Volkskrant: 'Feit is dat deze 'Vrek' een vrolijke, energieke en expressief gespeelde voorstelling oplevert waaraan de zaal merkbaar veel lol beleeft.'

RAYMI SAMBO MAAKT 2014-2019

LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT
Raymi Sambo en Van Engelenburg was liefde op het eerste gezicht. Raymi bracht zijn laatste drie producties bij ons onder en wij wisten alle theaters van belang voor hem bespeelbaar te maken. Wat hij maakt raakt de maatschappij, dus Raymi paste gewoon bij Van Engelenburg. Poker was de laatste productie waarvoor wij met veel plezier de tourneeplanning deden.