Logo

EEN NIEUW BEGIN

Einde aan een prachtig tijdperk

Op 4 februari 2020 speelde de laatste voorstelling van eigen hand: COX. Een maand later begon de coronaperiode.
Henrike van Engelenburg had wel vaker mazzel in haar carrière als vrije producent en impresario.
Zij stopte in september 2019 met haar impresariaat om nieuwe wegen in te slaan als schrijver, spreker en regisseur.

.

DIT IS GEEN EINDE, MAAR EEN NIEUW BEGIN !!!

Henrike van Engelenburg over deze verandering van focus in 2019:

Het geeft energie om de focus te verleggen naar nieuwe dingen.
Hiermee volg ik mijn hart en het is spannend om te kijken waar dat toe leidt.


Volg haar werk op: henrikevanengelenburg.nl

Bekijk haar eigen producties op: Wikipedia.


Hieronder een overzicht van alle gezelschappen en producties die Van Engelenburg heeft mogen vertegenwoordigen en maken. De volgorde is willekeurig. Henrike's dank gaat uit naar alle geweldige artiesten en super lieve en bijzondere collega's, zonder wie het haar allemaal nooit gelukt was. 

DE KLEINE KAPITEIN 2006-2008 en 2014-2015

Onze doorbraak bij het grote publiek

SSST, MISSCHIEN WEL HENRIKES MEEST FAVORIETE PRODUCTIE

In 2006 brachten we een selectie verhalen van Paul Biegel uit zijn driedelige boekenserie De Kleine Kapitein. Artistiek gezien een toppertje en gewaardeerd bij het publiek. De voorstelling werd door de Volkskrant uitgeroepen tot de beste kindervoorstelling van dat jaar!
Het betekende Van Engelenburgs doorbraak bij de theaters en het grote publiek. Niemand minder dan Maarten Heymans begon als stagiaire aan de rol van bange Toontje, naast de ervaren Frits Lambrechts als de Grijze Schipper. In 2014 hernam van Engelenburg de productie. In deze jaren was het Nederlands theaterlandschap veranderd door ernstige bezuinigingen en slechte imago building door de overheid, maar toch vonden de verhalen nog steeds de harten van cultuurminnend Nederland. Mede door de nieuwe muziek, die regisseur Bruun Kuijt toevoegde, ontvingen we staande ovaties. Met dank aan Fons Merkies. Bekijk hier de trailer en geniet nog even na..... De Nooit Lek ligt aan wal, maar is nog steeds volledige te bekijken op: https://tflix.nl/de-kleine-kapitein/

DE BOZE HEKS EN DE ZANDTEKENAAR 2015-2016

Uniek decor van zandtekeningen

NOG NOOIT WERD ER GEWERKT MET EEN DECOR VAN... ZAND****
In 2008 werkte Van Engelenburg met Ger van de Vijver (Zandtovenaar). Sindsdien heeft het zandtekenen ons bedrijf nooit meer verlaten. Van Engelenburg gebruikte het zelfs als decor in De Boze heks en de Zandtekenaar. De verhalen van Hanna Kraan zijn bewerkt door Tooske Ragas (de vrouw van Henrike's compagnon Bastiaan Ragas) tot één groot avontuur met spannende liedjes. De zandtekenaar bracht het verhaal tot leven met magische zandtekeningen op twee lichtbakken. Pers en publiek zijn lovend! 
De Theaterkrant gaf 4 sterren en Trotsemoeders schrijft “De voorstelling vliegt om…overal om mij heen zag ik blije gezichtjes en mijn eigen kinderen vonden het ook fantastisch. Zelf heb ik er ook van genoten, een prachtig ‘uitje’ voor het hele gezin: aanrader! 
En een prachtig verslag van Bertine van Spijk, zij bezocht de voorstelling met haar zoontje, lees het hier!
www.dezandtekenaar.nl en www.debozeheks.nl

overzichtsfoto

ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET 2010-2013

Musicalworld Award 2011 Beste Jeugdvoorstelling

PRIJSWINNEND EN ACTEURS MINNEND
Wat waren we trots op deze voorstelling. Met het verhaal van Jacques Vriens en geweldige acteurs: Ida van Dril en Theun Plantinga wonnen we de Musicalworld Award 2011 als Beste Jeugdvoorstelling! De muziek van Arthur Umbgrove en de regie van Pepijn Cladder waren de kersen op de taart. Techniek: Bas Molenveld, een van de drie meest loyale technici waarmee wij werkten

WINKY EN HET PAARD VAN SINTERKLAAS 2013-2015

Heeeeeel apart productieproces

ACTEUR OP STAANDE VOET ONTSLAGEN
Het beroemde verhaal van Tamara Bos had als theaterproductie nogal wat voeten in aarde. Voor het Eerst in al die decennia moest Henrike van Engelenburg ingrijpen. En dat deed ze. De 1.60 m kleine producente wees de 2.03 m lange acteur letterlijk de deur, vanwege buitensporig gedrag. Bert Apeldoorn viel in en wist de productie tot een succes te maken. Eefje van Gorkum bleef koel en speelde de sterren van de hemel. Dank aan zulke goede en loyale spelers!

KINDERPOPCONCERT 2015-2020

DE MAN MET DE SEXY STEM

Jelle Amersfoort is al meer dan vijftien jaar de zanger van het Kinderpopconcert: met stoere gitaarsolo’s, vette lichtshows en een hoog meezinggehalte. Wij vertegenwoordigden hem meer dan vijf jaar. Jelle aan de lijn? Dan wilde je in die hoorn kruipen, wat een heerlijke sexy stem... Inmiddels is de band kind aan huis in de Efteling 

DE TONEELMEESTER 2016-2018

KRACHTIG DOOR EENVOUD
Hugo Konings maakte met zijn beste studenten deze schitterende bewerking van Pinokkio. Zijn acteursopleiding De Toneelmeester is inmiddels een gerenommeerde instelling en bracht goede acteurs voort. Henrike kende Hugo als Kleine Kapitein, hij speelde de hoofdrol in de eerste serie in 2006. Als dramadocent bleek hij ook uitstekend.

Kleine foto overzichtspagina

AGEETH DE HAAN 2013-2015

Bijt-ie in je Bil! van Ageeth de Haan i.s.m. de WNF-Bamboeclub
Een muzikaal dierenavontuur met PipaPanda en haar wilde dierenvriendjes van de WNF-Bamboeclub. Ageeth en PipaPanda zingen en dansen langs de meest gezongen crècheliedjes

Ida van Dril, 2010-2013

Oma's Oma, 7+
Een betoverende, vrolijke en ontroerende voorstelling om van te smullen.

IN 8 STAPPEN EEN TOURNEE

2 strategieën om een tournee te realiseren

IN 8 STAPPEN EEN TOURNEE
Een creatief speelt en maakt, het is niet dat je hebt gekozen voor ondernemerschap.
De manier waarop de huidige culturele sector is georganiseerd vraagt veel van theatermakers, acteurs, muzikanten. Anders dan in de sport is er geen steun voor talent en dien je je broek zelf op te houden. Omdat je tijd opgaat aan spelen en maken is ondernemen iets wat je er dus bij moet doen, en dat valt niet mee. Zeker niet als ondernemen je niet in het bloed zit. De meeste mensen (en dus ook creatieve talenten) zijn ondernemend, maar geen ondernemer. Het is dan ook niet te overzien wat je moet doen als je gedwongen wordt te gaan ondernemen, het maakt angstig.