Logo
Fotograaf: Maartje Blijdenstein
video

Voor multitalent Stijn van der Loo produceerden we vier producties. De laatste was Het lichaam liegt nooit. Henrike was heimelijk verliefd op Stijn in haar studententijd, toen zong hij nog in Intermezzo. Nog geen tien jaar later zat hij bij haar aan het bureau. dan zeg je  geen 'nee'. Ze kreeg er geen spijt van.
In Het Lichaam liegt nooit kruipt Stijn van der Loo in de huid van componist Smet. Theofilius Smet is niet vooruit te branden. Toch heeft hij de lijvige opdracht gekregen tot het componeren van een stuk van grote schoonheid. Zijn directe omgeving helpt hem niet bepaald in zijn concentratie, maar het is ook een misverstand dat luie mensen niet rusteloos zouden zijn… Gewapend met zijn zangstem en omringd door techniek waaruit hij klanken, beelden, musici en medepersonages tevoorschijn tovert, gaat Smet het monster van de schoonheid te lijf… 

Het lichaam liegt nooit is het derde deel van een drieluik van literaire eenakters. Met zijn vorige twee programma’s heeft Stijn van der Loo bewezen dat muziek en literatuur een magische combinatie kunnen zijn. In Nero verkende hij het dilemma macht versus liefde, in Gezang! zette hij een haarscherp familiedrama van vaders en zonen neer en nu is het lichaam aan de beurt… Gewapend met zijn zangstem en omringd door techniek waaruit hij klanken, beelden, musici en medepersonages tevoorschijn tovert, gaat Stijn van der Loo zijn derde eenakter in sinds 2004: Het lichaam liegt nooit.

In het nieuws

Datum

Medium

Muziek

Lied

Teken

Verdi Strijkkwartet