Logo
Like 272

GENIALE VOORSTELLING OVER GENIALE JONGEN
Het was niet makkelijk vorm te geven aan het verhaal van Tamara Bos. Toch lukte het Van Engelenburg. Brammetje speelde maar liefst drie seizoenen.
De acteur Robbie Aldjufri was zelf een Brammetje. Ook hij had veel vragen in z’n hoofd. Marie Noë bracht de structuur en rust, net wat Brammetje nodig had. Leuk hieraan was dat Robbie al zijn talenten kwijt kon in de productie: circusavonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang , dans en dialogen.

Zoals hoeveel borden passen er op een stapel? Als het licht uit is, waar blijft het dan? Hebben mieren ook klaarovers om veilig over te steken? Of kun je ze beter een handje helpen? Als je op een stoel kunt zitten, kan een stoel dan ook op jou zitten? Of kan een stoel alleen staan? Hoeveelwoorden zijn er met een ‘oe’? Hoe zou het zijn als álle woorden een ‘oe’ hadden? Allemaal vragen die Brammetje Baas (“Broemoetjoe Boes”) zich stelt. Vragen waar zijn hoofd mee volstroomt. Brammetje is een gewone jongen. Hij is dromerig én druk. En beweeglijk, soms heel beweeglijk, soms zo beweeglijk dat hij er zelf moe van wordt. (Misschien is hij toch niet zo’n heel gewone jongen.)

Tom Sijtsma schreef het script. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tamara Bos (Zwijsen 2007) met korte verhalen over een druk jongetje dat niet stil kan zitten. In 2012 is het boek verfilmd door Anna van der Heide, naar het scenario van Tamara Bos.

Brammetje Baas is de volgende in onze serie zéér succesvolle familievoorstellingen: Achtste-groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen (Jacques Vriens), De kleine kapitein (Paul Biegel) en De boze heks en de zandtekenaar (Hanna Kraan).

Enkele reacties over de voorstelling:
'Wat een geweldig leuke en goed opgebouwde voorstelling!' Aldus Leonoor Mees van Kulturhuus Epe'
'Brammetje Baas is leuk om te zien, en zal bij kinderen erg tot de verbeelding spreken en laat op een leuke en beeldende manier zien hoe het is om ADHD te hebben. Kortom: informatief voor zowel kinderen als leerkrachten en een goede opening om ADHD meer in de klas bespreekbaar te maken'. Aldus promovenda ‘Druk in de Klas’.
'Leuke voorstelling waarin stiekem ook kind-vriendelijke psycho-educatie over adhd is verwerkt'. Aldus Arjanke Koster. 

Knutselen en kleuren

Kleuren
Brammetje houdt van heel veel dingen, bijvoorbeeld ook van tekenen. Kleur je met hem mee? Klik hier en download de kleurplaat. 

Knutselen
Brammetje Baas houdt van uitvindingen. De raketbus vindt hij bijvoorbeeld een goede uitvinding. Knutsel nu je eigen raketbus! Klik hier en download het knutselpakket. 

Cast en crew

Verhaal: Tom Sijtsma geïnspireerd op het gelijknamige filmscenario en boek van Tamara Bos
Spel: Robbie Aldjufri en Maria Noe
Regie: Pepijn Cladder
Muziek: Arthur Umbgrove en David de Jong
Decor en kleding: Elze van den Akker
Fotografie: Andy Doornhein
Idee: Tamara Bos
Producent: Henrike van Engelenburg

Recensies

Pers en bezoekers over Brammetje Baas:

"Enkele reacties over de voorstelling:'Wat een geweldig leuke en goed opgebouwde voorstelling!" Aldus Leonoor Mees van Kulturhuus Epe'
"Brammetje Baas is leuk om te zien, en zal bij kinderen erg tot de verbeelding spreken en laat op een leuke en beeldende manier zien hoe het is om ADHD te hebben. Kortom: informatief voor zowel kinderen als leerkrachten en een goede opening om ADHD meer in de klas bespreekbaar te maken". Aldus promovenda Druk in de Klas.
"Leuke voorstelling waarin stiekem ook kind-vriendelijke psycho-educatie over adhd is verwerkt". Aldus Arjanke Koster. 
"Het was echt super leuk. . Goede voorstelling, mijn complimenten".
"Ja Brammetje en Pippa we hebben van jullie genoten! Veel succes met de voorstellingen die nog volgen. Lars moet trouwens voor school nog een uitvinding verzinnen. Misschien weet Brammetje nog iets leuks!"

Voor theaters

Klik hier  en download het ZIP-bestand met promo-materiaal voor de theaterbrochures.
Het promo-materiaal bestaat uit:

  • Theatertekst
  • Beeld liggen en staan, met en zonder tekst
  • Drie scènefoto's
  • Knutselpakket
  • Kleurplaat
  • Rechtenvrij interview

Techniek

De technische lijst  van Brammetje Baas.