Logo
Andy Doornhein
video
Like 251

Dé Theaterkomedie van het jaar 2013 en 2014 met het 'Gouden Koppel' Joke Bruijs en Gerard Cox! In deze komische voorstelling, spelen de acteurs een echtpaar op leeftijd. Herkenbaar, authentiek en doorspekt met humor! De laatste voorstelling was 31 december 2014. 

www.alleswentbehalve.nl

4 sterren Telegraaf! 'Cox en Bruijs stralen!'...'Dick van den Heuvel bewerkte het boek van Kroonenberg tot een bruisend toneelscript'... 'Genot om naar te kijken!'

Scriptschrijver Dick van den Heuvel bewerkte en schreef geïnspireerd door de gelijknamige openhartige, succesvolle columnbundel van Yvonne Kroonenberg een hilarisch verhaal over een man en een vrouw op leeftijd die in de herfst van hun huwelijk en hun leven zijn beland. Gezond, fit, financieel onafhankelijk, een goede band met hun kind, twee draken van kleinkinderen en een leuk huis. Wat wil je nog meer? ‘Niets’, antwoordt hij terwijl hij natuurlijk wel klaagt en liefst dagelijks, over politiek, voetbal, computers, de auto van de buren voor zijn raam. ‘Veel’, antwoordt zij. Zij is in voor iets nieuws. Iets waarvan je energie krijgt en waarvan ze zich nog jonger gaat voelen. Ze gaat studeren! Kunstgeschiedenis. Hij snapt er niets van. Of wil het niet snappen. Zal een studiereis naar Rome het fort dat hun huwelijk is, dan toch doen instorten?

Op geheel eigen wijze geven Bruijs en Cox in anderhalf uur komedytheater gestalte aan dit prachtige verhaal over houden van, lang samen zijn, ouder worden, ingesleten gewoontes en de ontsnapping daaraan. Het Gouden Koppel eindelijk samen te zien in de Nederlandse theaters.

In het nieuws

Datum

Medium

Cast en crew

Producenten: De Rode Boksbal en Van Engelenburg Theaterproducties


Spel: Joke Bruijs, Gerard Cox en Robbert Bijnen
Script: Dick van den Heuvel
Regie: Floor Maas
Concept toneelbeeld: Floor Maas
Dramaturgie: Peter de Baan
Decor: Elze van den Akker
Fotografie: Govert de Roos