Logo
video

Lovend ontvangen door publiek en pers: Oorlogsgeheimen, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens. Het leidt geen twijfel dat Oorlogsgeheimen tot de beste jeugdvoorstellingen van dit seizoen behoort’  In een bewerking van Tom Sijtsma. De voorstelling is niet meer in het theater te zien.

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. 
Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. 
En het grote geheim….

Jacques d'Ancona schrijft: ‘De kracht van een sober script en een realistisch geluidsdecor. Het werkt, … een sterke voorstelling’ 'Van Engelenburg schiet met Oorlogsgeheimen opnieuw raak’(Musicalbites.nl).

De voorstelling Oorlogsgeheimen gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen.

Het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens is in 2008 getipt door de Nederlandse Kinderjury en won de Archeon Jeugdboekenprijs 2009. Jacques Vriens is een van de bekendste en meest succesvolle auteurs van kinderboeken in Nederland. 

www.Oorlogsgeheimen.com

In het nieuws

Datum

Medium

Muziek

Lied

Versterplein

Arthur Umbgrove