Logo

Gerard Cox en Joke Bruijs weten te vertederen

0
tag

5 sterren!

weten te vertederen

AMSTERDAM (NIEUWS VAN NEDERLAND) - Momenteel schitteren Gerard Cox en Joke Bruijs, voor het eerst in hun carrière samen in een toneelstuk, in het komische Alles went behalve een vent. 

Het toneelstuk is gebaseerd op de verhalen uit de gelijknamige bundel van Yvonne Kroonenberg, en de acteurs, die eerder samen te zien waren in de tv-serie Toen Was Geluk Heel Gewoon, spelen een echtpaar op leeftijd.

De redactie Cultuur van Nieuws van Nederland heeft de vertederende voorstelling gezien en geeft ***** (5) sterren.

Alles went behalve een vent wordt geproduceerd door de Rode Boksbal, de productiemaatschappij van Bastiaan Ragas en Van Engelenburg Theaterproducties. Bastiaan Ragas: “Al heel lang wilde ik een stuk maken voor Joke en Gerard. Zij zijn toch het Gouden Koppel. Prachtige, getalenteerde ervaren acteurs, met veel humor. Hoe goed ze samen zijn, liet de zeer succesvolle tv-serie Toen Was Geluk Heel Gewoon zien. Verbazingwekkend dat die twee nog nooit samen een toneelvoorstelling hebben gemaakt. De bundel Alles Went Behalve een Vent staat ook al enige tijd op mijn verlanglijstje voor een theaterbewerking. Nu valt alles eigenlijk zo prachtig samen.”

Het openhartige boek van Yvonne Kroonenberg verscheen in 1989 en beleefde in 2008 de 28e druk. Kroonenberg gaat met haar hilarische beschrijvingen in tegen de politiek correcte visie op de man-vrouw verhoudingen. Dick van den Heuvel schrijft op basis van het boek het script van het theaterstuk. Voor extra grappen versterkt Peter Heerschop het team. Joke Bruijs (Irene) en Gerard Cox (Willem) spelen een echtpaar dat het schijnbaar prima voor elkaar heeft. De zaak is verkocht, de kinderen zijn de deur uit, hun huwelijk loopt gesmeerd (toch?) en ze zijn op enkele mankementen na, nog hartstikke gezond. Irene maakt van haar hart geen moordkuil en zij wil nog van alles ondernemen; theater, reizen, musea. Willem heeft wat minder behoefte aan verandering. Dat is het startsein voor anderhalf uur uitgesproken, herkenbaar comedytheater.

Op geheel eigen wijze geven Bruijs en Cox in anderhalf uur komedietheater gestalte aan dit prachtige verhaal over houden van, lang samen zijn, ouder worden, ingesleten gewoontes en de ontsnapping daaraan.

Het creatieve team bestaat uit Dick van den Heuvel, Peter Heerschop, Bastiaan Ragas en Henrike van Engelenburg.

https://www.facebook.com/NieuwsVanNederland

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking