Logo

Mannen met hengels en vrouwentrekjes

0
tag

Brokstukken

vrouwentrekjes

De theaterambassadrice Gwendelyn Luijk is naar Brokstukken geweest.
Lees hier haar verslag.
 

M annen met hengels en vrouwentrekjes

Wat hebben mannen met hengels, vrouwen in toilethokjes en speeltuinpappa’s met elkaar gemeen? Juist, ze komen allemaal voorbij in de voorstelling Three times a lady van Brokstukken. Met een kleine waarschuwing van de drie optredende heren vooraf: ,,Als jullie aan alles wat wij doen een seksuele lading meegeven, wordt het wel een heel banale avond hoor.’’

In deze nieuwste voorstelling wilden de mannen van Brokstukken ook graag een plekje reserveren voor drie vrouwen. Ze ontvingen naar eigen zeggen honderden aanmeldigen maar konden ‘geen enkele vrouw op ook maar een greintje humor betrappen’. Geen probleem, moeten ze hebben gedacht. Beroepsgrappenmakers Arjan Smit, Chris King Perryman en Korneel Evers lieten hun veelzijdigheid gelden en doken zelf in de wondere wereld van het vrouw-zijn. Dat betekent geen kerels in jurken op het toneel, maar levert wel hylarische pashokjesmomenten op en het antwoord op de grote vraag ‘wat doen vrouwen toch op het toilet?’.

Brokstukken werd in 2005 opgericht en bestaat uit Arjan Smit, Chris King Perryman en Korneel Evers. Ze studeerden alledrie aan de theateropleiding van de Hogeschool Utrecht. Tijdens een studiereis in Tsjechië ontstond in een gedeelde hotelkamer het idee voor Brokstukken. In 2005 stonden ze samen in de finale van het Leids Cabaret Festival. Het debuut werd gemaakt met Doggy Punch, opgevolgd door Rode Dwerg en nu dus Three TImes a Lady.

Het trio doet ook in deze voorstelling zijn naam eer aan. Geen doorlopend verhaal, maar een aanschakeling van korte sketches,  met af en toe een liedje.  We krijgen brokstukken voorgeschoteld, die pas aan het einde van de voorstelling in elkaar schuiven. Daarbij ligt het tempo lekker hoog.  Het trio heeft de kunst van het ‘net lang genoeg doorgaan’ dan ook goed begrepen. De sketches worden gerekt en gerekt, en net je denkt ‘Ja, nu weet ik het wel’ draait het programma weer een slagje. Met veel fysieke humor, een hoge herkenbaarheidsgraad en de mooie stem van Korneel Evers is Three TImes a Lady een aanrader voor de liefhebber van absurd cabaret. Bovendien zal het sprookje van Pompelmoentje nooit meer hetzelfde zijn.

Three Times a Lady speelt nog tot en met 20 mei.
Bekijk hier de speellijst.

Voorstelling: Three Times a Lady
Van: Brokstukken

Gezien op: 26 maart 2011
In: het Camuz Theater te Leidschendam
www.brokstukken.nl

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking