Logo

Hoe één man het leven van vier vrouwen op zijn kop zet.

0
tag

Denk aan mij

verslag premiere Denk aan Mij

Onze theaterambassadrice Lotte Hoes heeft verslag gemaakt van de première van Denk aan Mij afgelopen 11 januari in de Goudse Schouwburg.

Lees hier haar verslag:

Denk Aan Mij, hoe één man het leven van vier vrouwen op zijn kop zet.

Bob. Het is de naam van de man die in zijn leven zeker vier vrouwenharten sneller heeft doen kloppen. En doen breken. Hoe dan ook twijfelt geen van hen als zij, jaren nadat het uit is gegaan, een uitnodiging krijgen om eens langs te komen bij Bobs huis in het zonnige Frankrijk. Zo treffen de hypochondrische Aafke (Hetty Heyting), de inmiddels lesbisch zijnde Pam (Jacqueline Kerkhof), de arrogante en ietwat hoerige Doris en Bobs laatste ex Jeanine elkaar bij de Villa. Maar… Waar is Bob?

In het toneelstuk ‘Denk Aan Mij’ van Stichting de Nel worden oude wonden open gekrabd en pijnlijke feiten onthuld. Daar komt dan nog bij dat ze iets heel groots en waardevols onder elkaar moeten verdelen. Wie van hen heeft daar het meeste recht op?

Alle vier de vrouwen hebben verschillende karakters. Jacqueline Kerkhof is te loven om haar spel. Zij slaagt erin haar karakter geloofwaardig neer te zetten.

Aafke, Pam, Doris en Jeanine lijken elkaar niets te gunnen en verwijten elkaar van alles op een bitse doch geestig bedoelde manier. De opmerkingen die zij maken zijn toch het grappigst voor mensen die al ervaring hebben met het hebben van een ex man- of vrouw. Het lijkt erop dat de schaterlach bij hen voortkomt uit herkenning als één van de vrouwen weer een gevatte opmerking maakt over Bob. ‘Outsiders’ kunnen vaak slechts zacht meegrinniken.

De voorstelling komt langzaam op gang, maar dat krijgt een andere wending in het tweede deel van het stuk. Er komt meer vaart in het spel en de voortkabbelende dialogen worden ingeruild voor bitcherige opmerkingen waarbij het onderuitgezakte publiek opveert om hard te lachen. Al met al is ‘Denk Aan Mij’ geschikt voor een leuke avond uit, en dan vooral voor de eerder genoemde doelgroep.

Lotte Hoes

(fotograaf Gon de Wit)

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking