Logo

kedéng kedéng, start van de tour!

start van tour

Ja! We gaan weer op tour! Leuk! Maar we moeten wel het geheugen even opfrissen. Hard en Hoofd speelde tot afgelopen maart. Ik moet zeggen dat ik best wat vergeten was. Regisseuse Eva Bauknecht was op de koffie om de show door te spreken.

Opnames erbij, teksten op tafel. Waar zit het accent ook alweer? Zal ik nou wel of niet een stukje voorlezen uit het luisterboek “Het Toeval dat Geluk heet”. Moet er nog wat uit? Juist in het theater zijn kekke overgangen en strakke stops en stiltes een must. Dan werkt het optimaal. Eva zal alles weer aanscherpen.

Ik vertelde haar dat mijn gitarist Marcel de Groot deze keer een aantal keren niet kan meespelen vanwege zijn theatertour met zijn vader Boudewijn de Groot. Ze schrikt! … maar dat ik een geweldige invaller heb gevonden; Tim Eijmaal. Hij is gitarist bij o.a the New Cool Collective. Afgelopen najaar heb ik al een aantal keren met hem gespeeld. En hij is wel wat gewend. Dat komt dus helemaal goed.
Het bandje is rond met Jakob Klaasse, Thijs Vermeulen en Tim of Marcel. 22 januari in Arto Schoonhoven!

Het najaar is best druk voor me geweest. Naast het opnemen en uitbrengen van het luisterboek wat ik samen met Thomas Verbogt maakte was ik in september en oktober op tour met de opera “Over de Bergen” met de Belgische schrijver en acteur Josse de Pauw en Corrie van binsbergen. Dit is een grote muziektheater productie met muzikanten uit de jazz, opera en pop wereld. Mijn zus Vera en ik zijn een soort tweekoppig engelenkoor. We pendelden op en neer tussen Belgische en Nederlandse schouwburgen en theaters. Er ging behoorlijk wat energie in zitten. Hotels zijn leuk maar ook vermoeiend, ik ben namelijk een slechte slaper. Vooral als ik niet in mijn eigen bedje lig. We eindigden deze tour in Kortrijk. Meteen daarop speelde ik in de Kleine Komedie met Charlie Dee en volgde een tourtje door het land. Tussendoor heb ik ook nog veel inspreek werk gedaan voor radio en tv. Kortom het was heerlijk om even met kerst en nieuwjaar op de heide te zitten!

En wat een sneeuw deze winter onderweg! Het was dit keer zelfs zo erg dat ik een optreden in Enschede zonder mijn gitarist Tim heb gedaan. Hij was met zijn auto vast komen te zitten! Het was heel vreemd om daar in mijn eentje Oude Liefde Stinkt te zingen, zonder begeleiding! Publiek was enthousiast. Ik heb zelf toch wel graag een muzikant erbij hoor!

Zelf ben ik die nacht in Enschede vanwege de gladheid maar in een hotel blijven slapen. Na een nachtelijke kroegentocht helaas toch niet veel geslapen: dit hotelletje ligt langs een spoorwegovergang. Gek he, de treinen reden dat weekend helemaal nergens in Nederland maar toevallig wel langs deze overweg. Elk half uur schrok ik wakker van ting ting ting kedèng kedèng kedèng kedèng, heb ik weer; een passerende trein!  

Mijn lapsteel uit 1938 heeft het met de temperatuur wisselingen deze winter onderweg zwaar te verduren gehad. De hals is daardoor helemaal los gekomen! Een tijdbommetje dus. Stel je voor dat ie tijdens de voorstelling was geklapt! Dat kan heel gevaarlijk zijn met die snaren!

Dus naar de gitaardokter. 3 soorten lijm heeft de dokter losgebikt. En hij is nu met beenderlijm en klemmen gefixeerd. Nog twee dagen drogen en ik kan m ophalen.

Fijn…We zijn er weer klaar voor!

Wordt vervolgd…

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking