Logo

De pers over Achtste-groepers huilen niet

premiereachtstegroepers

Musicalworld.nl schrijft:
‘Meesterlijke theaterversie Achtste-groepers huilen niet’

‘De perfecte balans tussen emotie en humor, met een enorme portie herkenbaarheid maakt het tot een klein en intiem meesterwerk’

Musicalsites.nl schrijft:
‘Moeiteloos schakelen Theun Plantinga en Ida van dril als Joep en Elise tussen de verschillende personages in het verhaal’.
‘..prachtig geacteerde moeder door Ida’
‘Mrauwh! Geweldig spel van Theun’
‘..het schimmenspel: wat een vondst’. 

Musicalreports.nl schrijft:
‘Een voorstelling waarin je volledig wordt meegesleept’.
‘Ongeveer 14 rollen door Van Dril en Plantinga, dit doen zij fantastisch’.
Achtste-groepers huilen niet is een prachtige, meeslepende voorstelling waarbij wij de waterlanders niet konden tegenhouden’.
‘Wie het boek van Jacques Vriens kent, moet deze voorstelling zeker gaan zien. En wie het boek niet heeft gelezen..moet het al helemaal zeker gaan zien!’

Onstage.nl schrijft:
‘Met veel vaart en vooral bij Theun Plantinga een indrukwekkende fysieke souplesse weten ze goed de energie van een groep basisschoolleerlingen te vangen’.
‘De scène waarin Akkie, die dol op voetbal is, zich de aard van haar ziekte probeert voor te stellen door deze uit te beelden als een wedstrijd tussen FC Akkie en FC Leukemia is hilarisch en tegelijkertijd ook erg behulpzaam bij het uitleggen van de ziekte’.
‘De al bestaande liedjes van Alberto Klein Goldewijk en Arthur Umbgrove zijn goed ingepast in de voorstelling’.

‘De kracht van de voorstelling is de manier waarop een voor kinderen potentieel beangstigend thema als de dood bespreekbaar wordt gemaakt en dat is geen geringe prestatie’.

Klik hier voor de volledige artikelen.

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking