Logo

Andermans Veren Live! blaast stof van oude Nederlandse toppers

blaast stof van oude Nederlandse toppers

Hevige sneeuwval. Stilstaande treinen. Vertragingen. Weeralarm. Gladde wegen.
Terwijl Nederland stilstond is het onze theaterambassadrice Renee Kooger en ons 7-tallige ensemble Andermans Veren Live! wel gelukt in Lochem te komen.

17 december 2010
Renee Kooger vertelt...

Zeven enthousiaste artiesten, een hoop verschillende instrumenten en een podium zorgen voor een vrolijke, vlotte avond vol muziek. De groep van Andermans Veren Live! presenteert Nederlandse liedjes van onder andere Ramses Shaffy en Herman van Veen op geheel eigen wijze. Ze peppen oude nummer 1 hits weer op en laten ze klinken alsof ze gisteren voor het eerst zijn ingezongen.

Het publiek dat op de koude winteravond in december de weg naar de Lochemse schouwburg heeft gevonden, was al wat ouder. Opgewonden kletsend stappen stellen en groepjes vrienden de schemerige zaal binnen. Een enthousiaste geklap ontstaat wanneer de artiesten op het podium verschijnen. Zeven energieke, jonge mensen beginnen direct te spelen en te zingen. De show verloopt, net als de gelijknamige serie, aan de hand van een thema. Vanavond is dat het leven zelf, vertelt één van de spelers opgewekt.

Na een korte introductie van de samensteller van de voorstelling, Kick van der Veer, trapt de groep af met het nummer Melk en Honing van Rob Chrispijn en Henk Temming over geboorte. De artiesten gebruiken naast de gewone instrumenten als gitaar en contrabas ook allerlei aparte attributen om geluid voort te brengen. Zo wordt er gebruik gemaakt van een wasbord en een muziekdoosje, wat ervoor zorgt dat elk nummer verrassend is. Ook het tempo van de liedjes is goed op elkaar afgestemd. Wat snellere, energieke nummers worden afgewisseld door langzamere liedjes.

Andermans Veren Live! Is een leuke avondvulling, maar het is wel een lange zit. De show duurt al met al twee en een half uur. Daarnaast is het niet noodzakelijk, maar wel veel leuker als je de nummers die de groep brengt al kent. Anders zijn het gewoon een heleboel Nederlandstalige liedjes die op zich niets gemeen hebben. Maar, de mensen van Andermans Veren maken er een leuke, vrolijke avond van, of je nou een fan bent of niet.

Andermans Veren Live! is nog te zien in Delfzijl, Enschede en Amsterdam (theater De La Mar).

Klik hier voor meer informatie over Andermans Veren Live!    

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking