Logo

Bewonderenswaardige vrouwen in De Nachtzusters

Bewonderenswaardige vrouwen

Onze theaterambassadrice Marloes Nuijten is 27 december naar De Nachtzusters in theater De Lieve Vrouw in Amersfoort geweest.

Lees hier haar verslag.
Bedankt Marloes!

Bewonderenswaardige vrouwen in De Nachtzusters

‘Als de vrouw niks had voorgesteld,
was ze allang uitgestorven’

“Het maandverband van vroeger kun je vergelijken met postzegels die je moet likken. Inmiddels hebben we zelfklevend maandverband, een waar hoogtepunt voor de vrouw.”

 
(Marloes en Jet in gesprek)

Maar er zijn meer hoogtepunten voor de vrouw door de eeuwen heen geweest, zo zeggen de Nachtzusters Kaat en Anna Schalkens in de cabaretvoorstelling ‘De Nachtzusters-Brokken.’ Jet van Boxtel en Ottolien Boeschoten vertellen in dit stuk op een heel eigen –vooral heel grappige- manier de hoogtepunten voor de vrouw en hebben het over de schepping van de vrouw. De Nachtzusters: “Als de vrouw niks had voorgesteld, was ze allang uitgestorven!”

Vijf minuten niet lachen is knap wanneer je naar deze cabaretvoorstelling kijkt. Aan het einde van de voorstelling geen pijn aan je kaken hebben, nog knapper! Al wanneer je de zaal binnenkomt en De Nachtzusters druk bezig zijn met de was op te vouwen met bh’s op hun hoofd, verschijnt er een lach op menig gezicht. De gehele voorstelling bestaat uit extravagante outfits die gemaakt zijn van hoeslakens, bh’s, t-shirts etc. Na heel wat verkleedpartijtjes zijn Van Boxtel  en Boeschoten op het idee gekomen om belangrijke vrouwen door de eeuwen heen uit te beelden door middel van dit wasgoed. Van Boxtel: “Aan de voorbereiding hebben we dan ook een hoop lol beleefd.” Onder andere komen Barbie en Florence Nightingale aan bod.


(De Nachtzusters bij Podium Heino)

De interactie met het publiek is erg leuk. Zo worden er ‘slachtoffers’ uitgekozen om de Nachtzusters te helpen met manden vol sokken te vouwen en is er een quiz waar een heuse prijs mee gewonnen kan worden. Als publiek moet je het alleen niet wagen om te laat de zaal te betreden. Een technicus van het stuk: “Je bent de pineut als je te laat binnenkomt bij de Nachtzusters. Je kunt niet meer onopvallend binnenkomen, haha!” De mannelijke technicus heeft duidelijk lol om de Nachtzusters, maar toch zou je op het eerste gezicht niet denken dat mannen snel naar zo’n voorstelling vol met vrouwendingen zouden gaan. Van Boxtel: “Het is óók leuk voor mannen! Mannen kunnen heel veel over vrouwen leren door naar deze voorstelling te gaan.”

Niet alleen in het acteren komt de humor van de Nachtzusters naar voren. Ook de teksten van de muziek kloppen helemaal. Erg vermakelijk. Altijd al gedacht dat je een zangtalent was? Bij de Nachtzusters mag je jezelf laten horen!

De Nachtzusters zijn jarenlang alleen op de radio te horen geweest bij de VPRO. Het was een zeer populair radioprogramma, maar door de zendtijdinkorting moesten de Nachtzusters het veld ruimen. Van Boxtel: “Vaak gingen jongeren voor het stappen naar ons radioprogramma. Het was dan soms zo druk dat mensen zelfs op van die trappen met ijzeren vierkantjes gingen zitten. Je weet wel; wanneer je achterop iemands fiets zit en de spijlen in je billen staan. Ze hadden er veel voor over.” Nadat het programma is gestopt, hebben de Nachtzusters niet stil gezeten. In 2007 en in 2009 hebben Van Boxtel en Boeschoten twee kerstshows gedaan met de naam ‘Donkere Dagen’ en ‘Meer donkere dagen.’ Na deze successen is de show ‘Brokken’ ontstaan. Dit energieke, humoristische stuk is nog tot 29 januari te zien en op 8 maart is er nog een speciale editie ter ere van vrouwendag.

Klik hier voor meer informatie over De Nachtzusters.

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking