Logo

Benjamin de Beer 4+

BENJAMIN DE BEER
Vorige seizoen als vrije voorstelling gespeeld, nu alleen nog als schoolvoorstelling te boeken. In de theaters speelt dit gezelschap Sprookje van minder en meer.

Hoe gaan we om met elkaar en met de wereld? Dát staat centraal in deze interactieve voorstelling.
Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin de ijsbeer die met zijn ouders halsoverkop moet vluchten omdat het ijs waarop zij wonen smelt. Na een barre tocht over zee weten ze de andere kant te bereiken en komen ze aan in het bos van de bruine beren. Maar deze zitten bepaald niet te wachten op een vreemde familie witte beren. Is er een plek waar zij wel welkom zijn?

De voorstelling is interactief en zit vol liedjes en is gebaseerd op het boek van Herman van Veen. Hij maakte een tiental liedjes voor deze gelijknamige theatervoorstelling. Eva Schuurman schreef de liedteksten en Femke Krist bewerkte het script. De voorstelling is voor iedereen vanaf 4 jaar. Het verhaal sluit aan bij de actuele gebeurtenissen (vluchtelingen en klimaatproblematiek) in de wereld en brengt kinderen er op een andere manier mee in aanraking.

Na afloop kun je 'filosoferen met beren' of samen kunst maken van plastic. Leuk ook om je leerlingen plastic flessen mee naar school te laten nemen als de voorstelling bij jullie speelt. Tijdens de voorstelling maken ze er samen met de acteurs plastic soep van, maar na afloop kun je tijdens de workshop leren dat je ook hele andere dingen met plastic kunt.

''Wij vonden Benjamin de Beer een hele mooie voorstelling! Als cijfer geven we deze voorstelling een 8,5!''


Meer informatie nodig? Ga naar de Theater in School website door HIER te klikken.