Logo

De kleine Trommelaar (6+)

DE KLEINE TROMMELAAR
Een nieuw verhaal van Nederlands bekendste kinderboekenschrijver Jacques Vriens.
Van de makers van prijswinnende producties zoals Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen

Een kleine jongen vindt een (tover)trommel. De trommel wijst hem de weg en op zoek naar zijn echte ouders brengt zijn muziek hem langs bossen en feestgedruis, maar ook langs boze bijen en oorlog. De keuzes die hij maakt zijn niet eenvoudig en hij laat zich helpen door zijn vrienden.
Hoe klein je ook bent, met een trommel en goede vrienden red je je altijd uit hachelijke situaties. En ben je dapperder dan je denkt!


De Kleine Trommelaar is een voorstelling over de kracht van een kind, dat leert zijn hart te volgen en zijn talent te gebruiken.
En vooral over hoe belangrijk het is dat een kind een ‘thuis’ heeft.

De populaire Spangas acteur Steef Hupkes vertelt het verhaal van Joris, die opzoek gaat naar zijn ouders. Jacques Vriens liet zich inspireren door de verhalen Die Blechtrommel (Günter Grass), Remi (Hector Marlot), Pinokkio (Carlo Collodi) en zelfs Erik of het Klein Insectenboek van onze eigen Godfried Bomans. Hij schreef speciaal voor de makers dit ontroerende en vrolijke verhaal.

Steef Hupkes is bekend bij de jeugd als leraar Jochem Damstra in de serie Spangas. Zijn talenten voor kids én trommelen brengt hij samen in deze ontroerende voorstelling.

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Verhaal: Jacques Vriens
Spel: Steef Hupkes en Ron Bons
Script: Henrike van Engelenburg
Decor: Elze van den Akker

Met dank aan: José van Os en Pepijn Cladder