Logo

No Limits, No Excuses 10+

Redo is een van de allerbeste streetdancers van Nederland. Hij is fysiek beperkt. Zijn motto is: Er zijn geen grenzen, en er is geen excuus... als je een droom hebt moet je die wáár maken. In samenwerking met Homemade brengt hij nu een dansshow speicaal voor jongeren waarin hij hen inspireert om het leven op te pakken en er wat van te maken.

NO LIMITS, NO EXCUSES dance, dialogue and music


Het verhaal
Redo is zo geboren. Zijn rechterarm is korter, aan beide handen mist hij een paar vingers, hij heeft geen rechterheup en zijn rechterbeen is korter. En hij wilde danser worden. Dat is hij intussen ook... een van de allerbeste streetdancers van Nederland. Zijn motto is: “Er zijn geen grenzen, en er is geen excuus... als je een droom hebt moet je die wáár maken.”

“No Limits, No Excuses” is een theatervoorstelling voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs, en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Een voorstelling met heel veel dans! Maar ook met een verhaal. Een verhaal dat wordt verteld met dialoog, met muziek én met dans.

Twee tieners zitten er doorheen. Ze weten niet zo goed raad met hun leven. Wat moet je nou met die rotwereld? Zit er wel iemand op je te wachten? Waarom moet je leren? Waarom moet je eigenlijk je bed uit? Waarom zou je ambitie hebben? Misschien moeten ze een keer gaan praten met de schoolpsych, zeggen hun ouders... zeggen hun leerkrachten... zeggen de mensen om hen heen.

Dan ontmoeten ze Redo. Hij is net van plan om een wereldreis te ondernemen. Kan wel een paar hulpjes gebruiken. Wat kunnen ze? Ze moeten er om lachen... zij kunnen alles, zij kunnen veel meer dan die invalide jongen die zegt dat hij een danser is. Hoe kun je dansen als je zoveel makkes hebt?

Op die manier leren ze weer te dromen. En vooral krijgen ze inspiratie om het leven op te pakken en er wat van te maken.


HOMEMADE
“No Limits, No Excuses” is een voorstelling die Homemade maakt in de traditie van onze musicals als “Afblijven”, “Spijt” en “Razend” (naar boeken van Carry Slee). Een inspirerende en vooral ook spetterende voorstelling waarin het publiek ook mee doet.

Bij “No Limits, No Excuses” biedt Homemade een lespakket uit dat bestaat uit een aantal lessen vooraf: 1. het ware levensverhaal van de danser Redo, 2. een choreografie die leerlingen zelf kunnen aanleren en die ze uitvoeren in de voorstelling. Als verwerking een module om met leerlingen te praten over 3. persoonlijke dromen en ambities.