Logo

TIS een TIP

Selectie Beste Schoolvoorstellingen

Onze Stichting Theater in School (TIS) vertegenwoordigt meer dan 30 gezelschappen die kwalitatief hoogstaande educatieve voorstellingen bieden. 

Theater in School biedt meer dan 50 voorstellingen aan. Niet alle voorstellingen zijn geschikt als vrije voorstelling, vanwege het hoge educatieve gehalte of de theatrale vorm. Maar veel zijn wel speelbaar in theaters specifiek als schoolvoorstelling. Wij maakten voor u een keuze uit het TIS-aanbod en komen op 9 voorstellingen, die wij de Beste Schoolvoorstellingen vinden.

Mail of bel TIS direct voor meer informatie of om te boeken: info@theaterinschool.nl / 023-5316222.

Memedia 6+ en 12+

door The Big Mo

MEMEDIA 
MeMedia is een interactieve voorstelling speciaal ontwikkeld voor de groepen 7-8 PO en de onderbouw VO.

Hoe ga je veilig om met internet en social media, waar schuilen de gevaren en waar zitten de kansen? Het is onderdeel van het leven van elke leerling, ze staan er mee op en gaan ermee naar bed. Instagram, Snapchat en WhatsApp, hoe vind je daar je weg in? Wat is echt en wat niet? Wat is er leuk aan en hoe ga je om met de gevaren? Pesten, vriendschap, je privacy, hoe gedraag jij je online en waar liggen jouw eigen persoonlijke grenzen eigenlijk?

Benjamin de Beer 4+

naar een verhaal van Herman van Veen

BENJAMIN DE BEER
Vorige seizoen als vrije voorstelling gespeeld, nu alleen nog als schoolvoorstelling te boeken. In de theaters speelt dit gezelschap Sprookje van minder en meer.

Hoe gaan we om met elkaar en met de wereld? Dát staat centraal in deze interactieve voorstelling.
Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin de ijsbeer die met zijn ouders halsoverkop moet vluchten omdat het ijs waarop zij wonen smelt. Na een barre tocht over zee weten ze de andere kant te bereiken en komen ze aan in het bos van de bruine beren. Maar deze zitten bepaald niet te wachten op een vreemde familie witte beren. Is er een plek waar zij wel welkom zijn?

Zandtekenaar (alle leeftijden)

sprookjes en workshops

DE ZANDTEKENAAR
Welkom in de fascinerende wereld van de Zandtekenaar.
Zij strooit, veegt en schuift met hand en zand op een imposante lichtbak. Zo creëert zij levensechte zandschilderijen en verhalen. De Zandtekenaar tekent de volgende verhalen: 1001 Nacht (6 minuten en leuk voor de bovenbouw), Assepoester, Erik of het klein insectenboek, het kerst-en paasverhaal. Vraag voor een van deze varianten naar de mogelijkheden.

Video | Technische lijst |

Welkom in mijn hoofd (10+)

het hoofd van Thomas Edison

WELKOM IN MIJN HOOFD
Een briljante ‘wetenschapper’ komt in de klas vertellen over de werking van de hersenen.
Ze heeft een zeer bijzondere hersenpan meegenomen. Een brein van een geniale uitvinder die wegens hyperactief gedrag van school gestuurd is. De presentatie lijkt goed voorbereid, de bioloog heeft alles onder controle. Of vertelt haar buitenkant toch iets anders dan haar binnenkant? Wat zit er in je hoofd? Wat komt eruit? Hoe ga je daar mee om? Hoe gaan anderen daarmee om? Hoe gaan wij daar met elkaar mee om?

Carnaval der Dieren 6+

muziek in de hoofdrol, Arjan Smit als verteller

CARNAVAL DER DIEREN

Met in de hoofdrol Arjan Smit (bekend van Sesamstraat!)
Te boeken vanaf november 2019, meer informatie volgt.

De Nieuwe Kleren van de Keizer (4+)

sprookje en workshop

DE NIEUWE KLEREN VAN DE KEIZER
Met écht orkest! 

De Nieuwe Kleren van de Keizer gaat over kritisch leren kijken en luisteren. Als iemand anders in de sloot springt, spring jij er toch ook niet in? Toch doen we dat vaker dan we denken, zonder dat we het door hebben. In de muziekheatervoorstelling “De nieuwe kleren van de keizer” wordt dit op humoristische wijze bloot gelegd en inzichtelijk gemaakt voor leerlingen uit de onder- en middenbouw.

Rob & Emiel 6+ en 12+

bekend van TV

STREET MAGICIANS
Rob en Emiel, bekend van TV, nodigen je in hun voorstelling uit om mee te doen in hun beste trucs, je staat er met je neus bovenop en het gebeurt waar je bij staat…! 

Video |

Afblijven! 11+

Homemade, naar het boek van Carry Slee

AFBLIJVEN!
Afblijven vertelt het aangrijpende verhaal van Melissa die niets liever doet dan dansen.
Ze mag auditie doen voor een videoclip van een bekende artiest en daar wordt ze ook nog eens voor aangenomen. Prachtig vindt ze het, dat wereldje van muziek en dans. Maar dan komt ze in aanraking met drugs. Drugs die haar een beetje over een dood punt heen helpen. Drugs die ervoor zorgen dat ze durft waar ze anders niet toe in staat is. Drugs die bijna haar ondergang worden. Bijna, want gelukkig is daar Jordi, smoorverliefd op Melissa en bereid om zelf in de problemen te komen om haar uit de ellende te halen. En of dat lukt? 

Video | Technische lijst |

SPIJT! 11+

Homemade, naar het boek van Carry Slee

SPIJT!
Jochem wordt gepest, en niet zo’n beetje ook.
Hij is al drie keer van school veranderd maar toch blijft hij het mikpunt van treiterijen. En het lijkt alsof niemand zich het lot van Jochem aantrekt. Misschien dat David hem wil helpen maar die is heel druk bezig met z’n verliefdheid voor het meisje Vera dat bij hem in de klas zit. En daardoor merkt hij soms niet hoe het pesten volledig uit de hand loopt. Op het schoolfeest gaat het helemaal mis. En dat heeft dramatische gevolgen.

Video | Technische lijst |