Logo

Directeur Theater De Naald over Achtste-groepers huilen niet

reactie directeur De Naald

Nico Baars
Directeur Theater De Naald over Achtste-groepers huilen niet

Mijn complimenten. Een kleine productie met zo’n grote impact. Ik was echt onder de indruk dat zo’n zwaar onderwerp in uiteindelijk toch zo’n luchtige voorstelling gebracht kan worden, zonder dat ook maar iets van de verschrikkingen van deze verschrikkelijke ziekte verzwegen werden. Lof voor de spelers die de juiste toon wisten te zetten, hulde voor de wijze waarop het boek tot in essentie is verwerkt in een voorstelling van uur. En vooral hulde voor het feit dat het nergens te zwaar of te direct op de tranen werd gespeeld, terwijl je als toeschouwer toch een paar keer met een stevige brok in je keel zit.

Het was echt muisstil in de zaal, er werd hard gelachen op de momenten dat het kon en mocht en echt niemand is tussentijds naar het toilet geweest, een bijzonder teken. Na afloop met diverse ouders gesproken die zonder uitzondering van mening waren dat het een prachtige voorstelling was, die er wel stevig inhakte.

Voor mij zelf was de bevestiging van dit alles dat mijn 11-jarige, stoere zoon werkelijk van de eerste tot de laatste minuut gefascineerd heeft zitten kijken en luisteren, zonder ook maar een moment te gaan fiedelen. Iets wat hij vrijwel altijd doet in het theater, bij welke voorstelling dan ook. Ook mijn dochter van 9 heeft genoten, pikte er in eerste instantie al het leuks uit, maar heeft gisterenochtend op school in de klas uitgebreid verslag gedaan van hoe mooi en zielig het was.

Kortom......do I need to say more?

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking