Logo

Missie geslaagd!

missie geslaagd

De première is geweest en de tour is officieel van start. Maar we spelen te weinig, want de voorstelling is zo mooi en de mensen genieten zo en wij ook. Daarom zou ik wel elke avond het toneel op willen gaan om de mensen te laten horen hoe veel mooi materiaal het Nederlandse lied kent. Ik heb nu alweer zin om bij Kick te gaan zitten voor het volgende programma en te luisteren naar nog meer prachtige liedjes. Als je eenmaal bij Kick bent, wil je niet meer weg. Kick is echt heel aardig, en de broodjes heerlijk, maar zijn verzameling is geweldig. De ene na de andere plaat haalt hij uit de kast, ja Kick heeft nog platen, ook heel veel CD’s natuurlijk en md’s en cassettebandjes. Geweldig toch. Je kijkt je ogen uit naar alle boeken en alle geluidsdragers in zijn kamer. Volgens mij heeft dat bij gedragen aan de voorstelling die er nu staat. En volgens de recensies van de première staat er ook echt een voorstelling.

We waren goed, we hebben genoten, de Tv’s deden het, het licht was mooi, we waren allemaal weer beter, we werden warm onthaald door het publiek en we kreeg toi toi’s. Iedereen was er, Kick was er en natuurlijk de dames van van Engelenburg die ons geweldig steunen. Slijm, slijm, ja ik slijm. Ik wil meer zingen namelijk. Want we hebben een missie, het Nederlandse lied bij de mensen bekend maken. Dus hebben we een CD gemaakt, die we uitgereikt kregen van Kick tijdens de Première in Den Haag.

Misschien was dat wel het leukste. Niet zozeer dat we een CD hebben, dat ook natuurlijk. Maar ik kwam de volgende dag op de verjaardag van mijn broer, waar de CD uiteraard opstond (dat gedeelte is dan weer gênant, maar ach ze zijn trots, dat mag je zo ook niet ontnemen) en ik hoorde mijn nichtje zeggen: “welk liedje zullen we nu luisteren?” waarop haar zusje zei: “doe maar oude school, dat vind ik een leuk liedje”. Volgens mij is onze missie dan geslaagd. Als wat oude dames heel gelukkig in de zaal “het dorp” van Wim Sonneveld meezingen ben ik gelukkig maar als kinderen van vier weer liedjes van Willem Wilmink zingen, dan word ik echt gelukkig.

Alice Rientjes
Andermans Veren Live

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking