Logo

Wat hebben Alexandra, Simon, Michel en Robin met horror..

0
tag

Nightmare

interview cast nightmare

Interview met Alexandra, Simon, Michel en Robin van de horrormusical NIGHTMARE

De cast bestaat uit Alexandra Alphenaar (o.a. GTST en Dr. Dolittle), Simon Zwiers, Michel Sorbach en Robin van den Heuvel.

Wat heb jij met horror?
Alexandra: Eigenlijk ben ik redelijk bang aangelegd, maar de spanning van horror vind ik leuk!
Simon: Ik ben een groot fan van horrorfilms, al sinds vroeger.  Nightmare on Elmstreet is mijn favoriet.
Michel: Horror: verscholen achter de bank toch de film afkijken...Weergaloos!!
Robin: Ik ben een ontzettend angsthaas, na een enge film slaap ik niet en toch kan ik het niet laten. Ik zie ze allemaal, met mijn nachtrust is het dus slecht gesteld.

Welke spannende boeken lees jij? Welke spannende films kijk jij?
Alexandra: De boeken van Nicci French spreken me erg aan... en films als The Ring en vroeger Nightmare On Elm Street & Friday the 13th.
Michel: Thrillers van verschillende schrijvers zoals Stieg Larson, Dan Brown, René Appel, Donna Tarrt etc. Films als Seven, Don t Look Now, From Dusk Till Dawn etc.
Robin: Stephen King is mijn grote held, spannend, eng, bizar en tegelijkertijd zit het zo ontzettend goed in elkaar. 

Waar ging jouw engste nachtmerrie over?
Alexandra: Dat dierbaren van mij verdronken.
Simon: Dat ik langzaam verbrandde. 
Michel: Levend begraven worden zoals in het gouden ei van Tim Krabbe of aangevallen worden door ontzettend agressieve riool ratten.
Robin: Ik heb ze met regelmaat! De laatste was op een pompstation met mijn familie waar twee mannen iedereen begonnen dood te schieten.

Kun je je rol omschrijven?
Alexandra: Ik speel de rol van Lily. Een onwetend meisje dat op een avond bij het kasteel van Craven aankomt, en niet weet wat haar te wachten staat.
Simon: Vooralsnog ben ik de koetsier, maar er wordt nog veel geschreven aan het script en daarna gaan we er nog samen aan werken.
Michel: Ik speel een butler en het script is nog in ontwikkeling.
Robin: Ik speel Bella, de keukenmeid. Ze is niet al te slim maar wel een goed mens.

Waarin lijkt het personage op jou?
Alexandra: Het is een grappige rol, de onschuld van Lily vind ik erg leuk om te spelen. Daar kan ik me ook wel in vinden!
Simon: In elke rol leg ik iets van mezelf. Het is altijd een uitvergroting van een of meerdere aspecten van mezelf.
Michel: In een rol zitten altijd aspecten die dicht bij me liggen en waarin ik me mezelf herken en waarin ik sommige eigenschappen in meerder of mindere mate onder controle heb...(hahaha satanische eindlach als in Thriller van Michael Jackson).
Robin: Eigenlijk lijkt mijn rol niet op mij. Dat vind ik juist leuk, een keertje niet het stoere wijf. Maar dat ontdek je allemaal in het repetitieproces, zo ver zijn we nog niet.

Waarom moet iedereen de voorstelling zien?
Alexandra: Omdat het de eerste Nederlandse horrormusical is! Dus alleen daarom moeten de mensen komen kijken! Het is een avond vol spanning, maar ook vol humor en gespeeld door goede acteurs. Dus wat wil je nog meer?!
Simon: ‘Omdat Dick een geweldig script en Fons prachtige muziek schrijft en omdat Alexandra, maar ook Robin van den Heuvel en Michel Sorbach erin spelen natuurlijk.’
Michel: Omdat Nightmare een unieke gebeurtenis is!! Een manier van leven! Iets dat je niet meer loslaat! Gemaakt en gespeeld door ontzettende talentvolle en creatieve mensen!
Robin: Wij hebben ontzettend zin in het maken en dat ga je terug zien ook. Het word een fijne avond, met griezelen en lachen, goeie muziek en een spannend verhaal.

Dick van den Heuvel:
Je zult in Nederland zelden een musical zien die een horrorverhaal vertelt. De meeste musicals zijn romantisch en soms zelfs een beetje zoet. Nou, dat is "Nightmare" niet. Je moet kijken vanwege de fantastische acteurs, de geweldige muziek, vanwege een doorgezaagd weesmeisje en de filmische beelden. Sorry, er zijn gewoon veel te veel redenen om deze voorstelling NIET te missen.

Script en regie zijn in handen van Dick van den Heuvel, winnaar van de musicalaward 2010 voor Beste Script met de musical ‘Dromen zijn bedrog’. Hij schreef o.a. de musical Turks Fruit, De Gelukkige Huisvrouw en dit seizoen ook de musical over het leven van Ramses Shaffy. Daarnaast schreef hij het scenario voor o.a. de series De Co-assistent en Levenslied.

Ben jij dapper genoeg om deze "Nightmare" te doorstaan?
Neem alvast een voorproefje op www.nightmarethemusical.nl
Of
klik hier.

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking