Logo

Huilen van het lachen, Oeloek

0
tag

Oeloek

huilen van het lachen

Agnes van Brussel van De Stentor Zutphen over Oeloek:

Voor deze verslaggever is de cabaretgroep Oeloek het hoogtepunt van de dag. Ze zaten in de finale van het Camarettenfestival en staan ook komend seizoen in het theater met hun voorstelling De nacht van de nasmaak. Het zijn drie mannen en een vrouw die je na drie minuten al doen huilen van het lachen.

In een moordend tempo brengen ze je absurde hilarische situaties. Het weghalen van een wratje, dat ertoe leidt dat een vrouw het ziekenhuis in een rolstoel verlaat. De arts in kwestie, die de partner van een patiƫnt de mond snoert en vervolgens van rol en doktersjas wisselt.
Het zijn de mimiek, mallotige motoriek en rake teksten, die je na een half uur doodop van de lach achterover doen leunen.

Leuk voor een half uur maar hoe hou je dat vol in een langere voorstelling? "Dan doen we er wat rustige nummers en liedjes tussendoor, vertellen ze geruststellend. Want ook zingen en muziek maken doen ze met gemak. Hun voorstelling staat in het nieuwe seizoen onder meer in Schouwburg Amphion te Doetinchem.

Klik hier voor de speellijst van Oeloek.

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking