Logo

Oorlogsgeheimen steunt War Child

0
tag

War Child

Oorlogsgeheimen steunt War Child

Nog eventjes wachten, maar vrijdag 18 januari is het dan zover: dan is het populaire boek van Jacques Vriens Oorlogsgeheimen in de theaters te zien. Kijk alvast op de website!

De voorstelling is voor iedereen vanaf 7 jaar. Oorlogsgeheimen is een spannende muzikale voorstelling, vol geheimen en helden, vriendschap en verliefdheid. De première is op zondag 3 februari 2013 in theater De Krakeling in Amsterdam.

Jacques Vriens over de theatervoorstelling Oorlogsgeheimen:
‘Natuurlijk is oorlog in de ogen van veel kinderen spannend. Maar ik wilde met dit boek ook laten zien dat oorlog vooral betekent dat je mensen zomaar kwijt kunt raken. Mensen van wie je veel houdt. Daarnaast wilde ik vertellen dat de Tweede Wereldoorlog in Zuid-Limburg heel anders is verlopen dan in het westen van ons land. Met het intrigerende gegeven dat zowel de NSB als het verzet een grote aanhang had en er ook mensen zaten ondergedoken. En dat allemaal in hetzelfde dorp. Er waren veel geheimen maar kinderen buiten werden gehouden. Maar kinderen zijn nieuwsgierig en willen weten wat er aan de hand is…

Ik ben ongelooflijk blij en trots dat Van Engelenburg mijn boek heeft uitgekozen om een theaterbewerking van te maken. Ze hebben met Achtste-groepers huilen niet, een eerdere voorstelling naar mijn boek, bewezen dat ze dat op een heel creatieve en integere manier kunnen.’

War Child
Wij steunen War Child. Van elk boek Oorlogsgeheimen,dat verkocht wordt tijdens de voorstelling gaat 1 euro naar War Child. War Child zet zich in voor een vreedzame toekomst voor kinderen in oorlogsgebieden. De organisatie richt zich op de psychosociale ontwikkeling van kinderen zodat zij de kans krijgen op te groeien tot gezonde volwassenen. Creativiteit, sport en onderwijs staan in de aanpak centraal. Met dans, muziek, theater en sport leren kinderen hun emoties uiten en hun oorlogservaringen verwerken.

De eerste theatervoorstelling Oorlogsgeheimen, in het Munttheater in Weert. Klik hier voor de rest van de tournee.

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking