Logo

De Nachtzusters: het lichtje in de donkere dagen

Lichtje in de donkere dagen

Marloes Nuijten is naar de Nachtzusters geweest. Lees hier haar beleving van Meer Donkere Dagen.

‘Wist je dat Berlusconi een flinke zuigkracht heeft?’ Ja ja, die stofzuigers zijn van goede kwaliteit. Er wordt door de Nachtzusters flink de draak gestoken met alle gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Palm Invest, de animal cops en Griekenland krijgen het aardig te verduren.

Bezuiniging. Dat is waar heel het stuk om draait. Ook de dames (Ottolien Boeschoten en Jet van Boxtel) hebben er namelijk last van. Hun vaste pianist Mattie Poels is eigenlijk wel heel erg duur, wat resulteert in onafgemaakte liedjes. Later komt dat wel weer goed en speelt Poels in zijn mooie, ‘de Toppers-achtige’ glitterpak, de sterren van de hemel met piano én gitaar. Hij houdt de kerstgedachte hoog door de te geestige Kaat en Anna Schalkenste helpen met het hoorspel, gratis. Naast dit luisterspel met wel 33 rollen, passeren ook nog eens alle overledenen van het afgelopen jaar de revue.

De outfits hebben ook een make-over ondergaan, maar dan wel op een budget verantwoorde manier. Zo dient een vergiet als het voluptueuze haar van onze koningin Bea en kan de kleding aan twee kanten gedragen worden. De Nachtzusters gaan met de tijd mee en dat maakt dit stuk zo succesvol. Keer op keer.

Originaliteit –de songtekst op de melodie van ‘Hallelujah’ is geweldig creatief verzonnen!- humor –dit keer ook harde grappen die we niet gewend zijn van deze lieve dames- en de acteerprestaties zorgen ervoor dat je steeds weer uitkijkt naar een nieuwe show van de Nachtzusters.  

Bedankt Marloes!

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking