Logo

Vier actrices, een splinternieuw stuk en een regisseur in een repetitielokaal

0
tag

Denk aan mij

Jacqueline Kerkhof

Meest gestelde vraag: zitten jullie elkaar al in de haren?

Blijkbaar kunnen mensen bij vrouwen en samenwerken alleen maar aan catfights denken. Tja.
Een schandaal zou ons overigens heel erg mooi uitkomen. Bij RTL Boulevard zouden we foto’s kunnen aanleveren van Hetty met een blauw oog en de gescheurde panty van Sjoera. De schaafwonden op de knie van Irene zouden schitterend blauw paars kleuren in het RTL decor. De kijkbuiskijkers zouden haard en huis acuut verlaten om deze vier bitches live in het theater te kunnen zien.

Helaas is de realiteit ons schandaal-technisch niet goed gezind. We zijn op het podium ontzettend aan elkaar gewaagd; alle vier compleet anders maar even grappig.

Dat alleen is al de moeite waard om te komen kijken, trouwens. In de toneelwereld worden vrouwenrollen meestal door mannen geschreven en dus zijn we veroordeeld tot het jonge ding, moeder, grootmoeder of heks. En de listige dame van lichte zeden, natuurlijk. Vier moderne vrouwen van nu, je ziet ze te weinig op het toneel.

Maar daar gaat gelukkig verandering in komen, en dat levert ons nu al feestelijke momenten op.

Er zijn scènes waar we, ook na zoveel repetities, nog steeds niet zonder proesten serieus door komen.
Sjoera haar aanval op de kapstok, Hetty haar steeds dikker wordende voeten, Irene die zich in een bikini perst en mijn kennis over de gehele flora en fauna van Frankrijk. Eierkoeken doen dienst als stokbrood met paté en het Franse woordenboek is de steen waar Bob géén sleutel onder heeft gelegd.

Enige vlek op het repetitieblazoen is dat Victor regelmatig tot 20 moet tellen omdat we dwars door mekaar heen elkaar suggesties aan de hand doen over hoe de scène nog beter kan. Maar dat is dan ook alles.
Het sjieke koffiemasjien in de kantine maakt gelukkig nog meer herrie dan wij.

Jacqueline Kerkhof
Kijk ook op www.denkaanmij.com.

Word vriendin en ontvang de nieuwsbrief!

 

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking