Logo

Achter de schermen...

0
tag

Ida van Dril

Achter de schermen Achter de schermen...huh koffers bij Oma’s Oma  

Heel veel koffers. Grote, kleine, hele kleine, dunne en hele dikke. Allemaal oud en veelal bruin. Ga je op vakantie? Hoe vaak dat niet is geroepen.  Samen met Kathelijne Monnens (vormgeefster) weken bezig geweest met koffers verzamelen. Mooie, oude exemplaren soms voor maar een paar euro. Sommige met inhoud: hangers, cds en een originele doopjurk. De verhalen kwamen gewoon met de koffers mee...

Het leek zo simpel: een decor bestaande uit alleen maar koffers. En hoewel koffers verzamelen een hele leuke klus was, piekerde Niels (decorbouwer) zich suf over een constructie om alles (veilig) in elkaar te zetten.  

Zijn opdracht: het decor moet stevig zijn (ook na 40x in en uit elkaar zetten), wel uit het lood hangen, verschillende verrassingselementen bevatten (koffers moeten open kunnen en uit de stapel getrokken worden) en oja, het moet ook nog in een Ford Transit passen...Veel succes, Niels, we komen volgende week kijken!
Gelukkig liet hij zich niet uit het veld slaan en verrees de maquette levengroot in zijn loods. Samen met Kathelijne twee dagen geschilderd in Theater Peeriscoop. Mijmerend over hoe de voorstelling zou worden...  

Ja, de voorstelling...  

Ook hier geldt de opdracht: stevig (ook na 40 x spelen...) wel wat uit het lood, anders wordt het voorspelbaar en benut de verrassingselementen! Hoe koelbloedig Niels het decor in elkaar zette en met hamers en spijkers in de weer was. Zo koelbloedig zat ik in mijn kamertje te piekeren over de tekst. Gelukkig had ik een ervaren timmerman in Zeeland zitten in de vorm van Fred Delfgaauw (regie en tekst), die al vaker met dit bijltje had gehakt...huh geschreven.

Zo bouwden we met zn allen aan de voorstelling Omas Oma. De eerste steen werd gelegd; de voorbereidende fase. Overleggen, vergaderen en subsidies aanvragen (grote dank aan Chris de Jong) Toen ‘werk in uitvoering’ : repeteren, herschrijven, doorlopen, try-outen.
Nu eindelijk de opening: première 14 januari van Oma’s Oma.  

14 januari 2011
19:30
Theater Peersicoop
Boerenstraat 11b
Gorinchem  

En mijn oma’s zitten eerste rang, dat weet ik zeker...  

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking