Logo

Absurde onvoorspelbaarheid van Oeloek

Absurde onvoorspelbaarheid van Oeloek

De voorstelling ‘De Nacht van de Nasmaak’ van theatergroep Oeloek is dit seizoen voor het laatst te zien. De theatergroep, bestaande uit: Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij, blijft knallen. Onze student verslaggeefster Marjolein Seedrak was bij de voorstelling in theater ’t Pand in Gorinchem. Lees hieronder haar verslag. 

Zodra je de zaal binnenloopt, staat de theatergroep Oeloek al op je te wachten.  “We heten gewoon iedereen welkom. Dat is toch gezellig”, zegt Jantijn Prins met een brede grijns. Dat welkom heten, gaat vaak gepaard met het geven van een hand en soms een zoen. “En er is vast wel iemand jarig. Er is altijd iemand jarig! Wie?” Carlijn van Rij krijgt op haar vraag weinig respons. Het publiek houdt zich nog een beetje in. Maar Jantijn Prins is aardig op dreef. Zelfs wanneer iedereen al zit, gaat de interactie gewoon door.En dan is het genoeg. Iedereen verdwijnt van het podium. Het wordt donker. Het geluid gaat voluit. Een machine ontploft. Oeloek is in paniek. Wat nu? De machine schiet aan op de stroom van een reserveaccu. Het ding raast en tiert. OVERLOAD. Het publiek en David Meijer denken precies hetzelfde. Haal de stroom eraf! Volkomen logisch natuurlijk. Alleen werkt het niet. Huh? Hoe kan dat nou? Oeps! Geen zorgen. Tijd voor een dans. “HAKATA, HAKATA, OEH! HAKATA, HAKATA, OEH!” Op rituele wijze danst en roept de groep net zo lang tot het publiek zijn lach niet meer kan inhouden. Maar waar lacht iedereen nou eigenlijk om? En dat is precies het punt. Miscommunicatie.

Het toverwoord van de voorstelling. Om de paar minuten zit je te kijken naar een nieuwe sketch. Ieder stukje met totaal verschillende karakters. Toch komt alles op hetzelfde neer. Niemand begrijpt elkaar. Die miscommunicatie levert de meest hilarische, smerige, krankzinnige en droogkomische momenten op.

Iedere sketch is onvoorspelbaar. En juist die absurde onvoorspelbaarheid maakt het leuk om naar te kijken. Probeer deze voorstelling mee te pakken nu het nog kan. Want Oeloek knalt echt het theater uit.  

Nog t/m mei 2012 in de theaters te zien.
Klik hier
voor meer informatie en de speellijst van Oeloek.

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking