Logo

2019: TIJD VOOR VERDIEPING

0
tag

door Nathalie Nijhuis - 21 juni 2019

Ze heeft afscheid genomen van haar gezelschappen en gaat niet meer in zee met nieuwe initiatieven van derden, zolang ze geen ondernemer kan vinden die instapt. Sinds deze week is er een vacature voor die ene √©chte ondernemer die in een 'gespreid bedje en met een glanzende introductie in de theaterwereld' zijn eigen bedrijf wil beginnen.

Het geeft Henrike ruimte om zich te richten op eigen werk: producties, maatwerk en schrijven. Dat gaat meteen voortvarend: ze werkt momenteel aan het script van De Kleine Trommelaar (naar een nieuw verhaal van Jacques Vriens) en een multimediaal project valt in vruchtbare bodem bij een grote culturele instelling in Nederland. "Hier ga ik nog niet teveel over zeggen, want eerst zien en dan geloven." In ieder geval geeft de nieuwe focus Henrike een enorme boost, die haar blij maakt. "Het maakt verdieping mogelijk en daar was het hoog tijd voor. Bovendien geeft het energie om de focus nu eens te verleggen naar mijn √©igen talent. Hiermee volg ik mijn hart en het is spannend om te kijken waar dat toe leidt", aldus Henrike van Engelenburg.

"Ikzelf hou de tourneeplanning en artiestenbegeleiding voor gezien. Het was goed en mooi de afgelopen 22 jaar, ik draag het impresariaat graag over aan een jonge ondernemer die hiervan droomt", zegt Henrike van Engelenburg. Het was geen makkelijk besluit voor haar: "Sommige gezelschappen zijn met ons vergroeid, we werkten al meer dan 12 jaar samen! Gelukkig kreeg ik niets dan positieve reacties van ze. Natuurlijk baalden ze ook, maar de meesten heb ik netjes kunnen onderbrengen bij con-collega's waar ik vertrouwen in heb. En dat is erg fijn, zij kunnen dus ook door."

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking