Logo

Intimiteit ten top

 Fijne gitaarklanken

Fijne gitaarklanken en warme, energieke stemmen klinken in de Kleine Komedie. Het is dinsdag 7 februari en we zitten bij de première van Beatrice van der Poel met Marcel de Groot: Voor we Verder gaan.

Je zit er slechts een paar meter vandaan en het lijkt alsof Beatrice van der Poel en Marcel de Groot speciaal voor jou het enige diepzinnige lied na het andere ten gehore brengen.  

Elk nummer is een nummer om over na te denken. Geluk is volgens Van der Poel maar van korte duur, maar verdriet is een ander verhaal. Maar van zwaarmoedigheid is geen sprake, daar zorgt dit muzikale duo wel voor. Heerlijk nuchter en met een dosis humor zingen en vertellen zij.

Er heerst een intieme sfeer en anekdotes, belevingen en bruggetjes naar een volgend lied, zorgen voor een bepaalde betrokkenheid. Aan de manier van zingen –heel krachtig- voel je dat Van der Poel alles geeft. Van een kleine ballad tot aan flinke rock, van ongeremd naar beheerst. Zong Van der Poel voorheen vaak Engels, nu is dat voornamelijk Nederlands. Een goede keuze. “De tijd was er rijp voor. Ik kreeg het nodige duwtje in de rug. Het is een grote uitdaging om mijn hersenspinsels te vertalen naar Nederlandstalige liedjes, iedereen kan het nu namelijk goed verstaan”, aldus de zangeres.

De Groot is één met zijn gitaren. Fenomenaal!

Tekst: Marloes Nuijten

 

Wil jij de voorstelling ook nog zien?
Dat kan! Klik hier voor de speellijst.

Reacties

Reageer

Uw naam
Uw emailadres
Uw opmerking