Logo

KRACHTIG DOOR EENVOUD
Hugo Konings maakte met zijn beste studenten deze schitterende bewerking van Pinokkio. Zijn acteursopleiding De Toneelmeester is inmiddels een gerenommeerde instelling en bracht goede acteurs voort. Henrike kende Hugo als Kleine Kapitein, hij speelde de hoofdrol in de eerste serie in 2006. Als dramadocent bleek hij ook uitstekend.


Pinokkio was een spannend avontuur vol bonte figuren die zingen, dansen en prachtige verhalen vertellen….maar achter deze vriendelijkheid zit maar één doel: Pinokkio misleiden! Twee acteurs en veertien personages vertelden het verhaal over Pinokkio, de marionet die een jongetje wordt. Zijn vriend Japie, de krekel, en zijn bezorgde vader Gepetto, haalden Pinokkio keer op keer uit ongelukkige situaties. Pinokkio was een kleurrijke voorstelling over opgroeien, over wat je tegenkomt in de wereld en hoe dat maakt tot wie je bent.

Cast en crew

Spel: Sebastiaan Frowijn en Kyra Bououargane

Regie: Hugo Konings
Producent: Hebe Speelt

Hugo Konings regisseur en producent van Hebe Speelt heeft in het verleden een speelfilm gemaakt en met Pinokkio nu zijn eerste theaterregie. Konings was 10 jaar werkzaam als artistiek leider van studio act2act. Acteer opleiding voor jongeren. Met de voorstelling Pinokkio wil Konings de jonge kijker meenemen in de magie van de verbeelding. Prikkeling van de fantasie is het uitgangspunt van Hebe Speelt.

voor theaters

Klik hier en download het ZIP-bestand met promo-materiaal voor de theaterbrochures.
Het promo-materiaal bestaat uit:

  • Theatertekst
  • Promobeeld

"Pinokkio groots in zijn kleinheid". Een mooie recensie op Theaterparadijs.nl. Klik hier voor de hele tekst!

Er zijn ook scenefoto's beschikbaar. Foto Andy Doornhein. Meer foto's beschikbaar via Publiciteit@vanengelenburgtheater.nl

Techniek

De technische lijst van Pinokkio.