Logo
arrow
arrow
Kristal Theater Sprookjes
Schoolvoorstelling Willem van Oranje junior

Persoonlijke verhalen & sterk familietheater
Like van Engelenburg Theaterproducties op Facebook 4723

Een nieuw verhaal van Jacques Vriens

De Kleine Trommelaar

Gerard Cox verrast door collega's bij start repetities

0
tag

Angelique Mulders  -15-10-19

Bijna 80 en eindelijk een eigen soloshow: ‘Iedereen is dol op onze nationale mopperaar Gerard Cox’

Hij was onder ‘sinistere voorwendselen’ naar café Ech Wel aan de rand van Het Park gelokt. Maar de glimlach kwam snel op het gezicht van Gerard Cox (79) toen hij vakgenoten en kompanen als Jenny Arean, Lee Towers, Tony Neef, Cor Bakker, Richard Groenendijk en Willibrord Frequin in het zaakje zag zitten.
Allemaal mensen die de geboren Rotterdammer vanmiddag een (publicitair) hart onder de riem kwamen steken in zijn voorbereiding voor COX. Zijn eerste solovoorstelling na tientallen jaren ervaring in de entertainmentwereld. De try-outs starten op 7 november, met de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen als de plek waar de eerste twee shows worden opgevoerd. Zondagmiddag 24 november is de officiële première in Schiedam. Verder lezen? Klik op de foto.

Bruun Kuijt over Henrike en theatermaken

Bruun Kuijt over Henrike en De Kleine Trommelaar

0
tag

- 7-10-2019

"Wat Henrike van Engelenburg en ik delen is de liefde voor theater en de wil om kwalitatief goede producties te maken. Bij Henrike heb ik De Kleine Kapitein mogen regisseren. Een waar feestje om te maken en te zien met verschillende casts. En nu Henrike heeft besloten om zelf te gaan schrijven en mij heeft gevraagd haar daarbij te helpen, doe ik dat graag. Omdat ik benieuwd ben wat zij wil maken en wat haar creatieve geest voor ons in petto heeft. Om alles te halen uit de mogelijkheden die er liggen. En om straks een mooi theaterstuk op de planken te zien waar zij trots op kan zijn. Zodat het publiek mee kan maken wat ze in haar hoofd heeft bedacht. Daarom, omdat theater zo mooi kan zijn."

de kleine trommelaar

Claudia van Hulst over het aanbod van 2020-2021

0
tag

- 3 oktober 2019

Het is dit jaar geen groot aanbod maar wel een bijzonder aanbod. Henrike gaat niet weg uit het theater, zij stort zich volledig op het schrijven. Zij heeft haar eerste script geschreven voor de voorstelling De Kleine Trommelaar. En niet alleen omdat hij goed is, maar ook omdat ze zich veilig voelt bij hem, koos zij voor de regie Bruun Kuijt. Met wie zij eerder De Kleine Kapitein maakte. Het is ook fijn dat zij het vertrouwen krijgt van Stichting OTO, de producent van De Kleine Trommelaar. 
Ik vind Henrike dapper dat zij een nieuwe koers durft te varen en, net als Joris in De Kleine Trommelaar, haar talent verder ontwikkelt. Hij met trommelstokjes, Henrike met haar pen. Gun haar daarom een speelbeurt in uw theater.  

Agenda

COX: DE GROTE GRIJZE BELOFTE

/ 07-11-2019

COX: DE GROTE GRIJZE BELOFTE

/ 07-11-2019

COX: DE GROTE GRIJZE BELOFTE

/ 08-11-2019

Laatste Tweets