Logo

Andermans Veren Live!, 2010-2012

Kijk Omhoog! Ode aan het Nederlands cabaretlied. Neem een duik in het rijke verleden en het spetterende heden van het Nederlandse theaterlied! Van Don Quishocking tot The Shooting Party en van Ivo de Wijs tot Brigitte Kaandorp.

Of wat dacht u van een reis naar Katinka Polderman via Ramses Shaffy, Theo Nijland en Herman van Veen? Andermans veren Live! blaast klassiekers van toen en hits van nu op.

De pers over Andermans Veren Live!
Theaterparadijs.nl:
De symbiose tussen muziek en zang, de prachtige luisterliedjes waaruit de taalvirtuositeit van de Nederlandse tekstschrijvers blijkt, het spelplezier en de fijne selectie uit wat het Nederlandse kleinkunstrepertoire aan kwaliteit te bieden heeft, smaakt naar meer’.

CJP schrijft: Kijk Omhoog van Andermans Veren Live! is een modern, interactief en verrassend muziekprogramma. Intiem, overtuigend, humoristisch en verrassend.

Zwartekat schrijft: Ik genoot van deze voorstelling. Fijn dat er weer cabaret bedreven werd met een prominente plek voor het lied. Geweldig om weer eens ensemblecabaret te zien. Een zeldzaamheid in deze tijd. Mooie keuze uit het enorme aanbod, goede arrangementen en mooi gezongen. Alle liedjes bleven in de nieuwe uitvoeringen uitstekend overeind staan en kregen soms meerwaarde door spannende arrangementen en/of samenzang. Als ik een hoogtepunt mag noemen (zonder alle andere vertolkingen te kort willen doen) dan is dat Chanson van Theo Nijland, uitgevoerd door Bas Marée.

In samenwerking met AVRO

Eindregie: Jos Groenier
Samenstelling: Kick van der Veer
Zang: Alice Rientjes, Jelle Amersfoort, Ludo van der Winkel, Johan Hoogeboom, Bas Marée, Femke van der Winkel 

Muziek

Lied

Niemand weet hoe laat het is -

van Youp van 't Hek

Melk en Honing -

van Herman van Veen