Logo
Like 907

Muziektheater - Beatrice van der Poel durft het aan een ode te brengen aan deze mythe en stijl-icoon van de jaren zestig. 

**** "uitstekend trippen met Electric Lady" schrijft Het Parool, **** "Precies waar je op hoopt bij een muzikaal eerbetoon" aldus de Volkskrant.

Vier sterren in Het Parool en de Volkskrant voor Electric Lady.‘Met die warme rockstem brengt ze uitstekende vertalingen van hits als Purple Haze en het op haar lijf geschreven Foxy Lady.’ ‘Het is uitstekend trippen met Electric Lady’. Aldus Het Parool
‘Electric Lady stijlvol’ en ‘Precies waar je op hoopt bij een muzikaal eerbetoon in het theater’. Aldus de Volkskrant.

In Electric Lady vertelt Beatrice de feiten en fabels over Hendrix in de zogenaamde backstage story’s; over zijn flamboyante leven in de jaren 60 vol drugs, groupies en zijn mysterieuze dood in 1970. Ze vertaalde en bewerkte zijn hits als Foxy Lady, Little Wing, Crosstown Traffic, The wind cries Mary en Purple Haze met een groot respect voor het origineel. U kunt verrassend onvoorspelbare, extatisch sensuele, psychedelische klank-poëzie verwachten, gezongen op elektrisch geladen gitaar riffs en licks. Electric Lady zet je onder stroom met een geestverruimende theatraal concert…

Zangeres Beatrice van der Poel brengt een ode aan Jimi Hendrix, de mythe en stijl-icoon van de jaren zestig die 45 jaar geleden overleed. Hendrix was ‘s werelds grootste gitarist; de man die de gitaar liet klinken zoals ie nog nooit eerder had geklonken. Die snaren liet trillen, ronken, brullen, janken, krijsen en mensen ademloos in een shocktoestand achterliet. Nog steeds is hij van grote invloed op de hedendaagse popmuziek.

https://www.youtube.com/watch?v=trZ3b2CSt74

Muziek

Lied

Cast en crew

Zang en lapsteel: Beatrice van der Poel
Gitaren: Tim Eijmaal (Sven Hammond, New Cool Collective, Matt Simons)
Basgitaar: Thijs Vermeulen (Sjako)
Percussie/sounds: Daniel van Dalen (Fuse, huisband van NTR’s Podium Witteman)
Theaterteksten: de fabels en feiten geschreven door Thomas Verbogt
Regie: Eva Bauknecht

Voor theaters

Klik hier en download het ZIP-bestand met promo-materiaal voor de theaterbrochures.
Het promo-materiaal bestaat uit:

  • Theatertekst
  • Promobeeld
  • Scènefoto's (3 stuks)

Techniek

De technische lijst van Electric Lady.