Logo

Biografie Beatrice van der Poel  

Na een succesvol solodebuut van de muziektheatervoorstelling Langzaam Los en haar tweede programma Hard en Hoofd, is zangeres en componist Beatrice van der Poel dit seizoen in de theaters te zien met haar muziektheatervoorstelling Voor we Verder gaan. Samen met Marcel de Groot.
Twee prachtige en krachtige stemmen over het Verder Gaan.

In november 2009 heeft ze haar nieuwe album Hard en Hoofd  uitgebracht, geproduceerd en gearrangeerd door Jakob Klaasse (bekend van o.a. Boudewijn de Groot, Doe Maar en Jan Rot). Zowel hard als hoofd worden geprikkeld door de sensuele rockstem van Beatrice van der Poel, het funky duet met Paul de Munnik, een venijnig lied over het spel der liefde geschreven door Marcel de Groot, prachtig gitaarspel door Rene van Barneveld (Urban Dance Squad) en vele anderen.  

Beatrice van der Poel zingt en schrijft jarenlang in het Engels in bands als:

  • Many More (waarmee zij tweede in de finale van de Grote pop(Prijs) wordt)
  • Beeswamp
  • Fish Hospital
  • Miss Bee and the Lotus Blossom
  • Corrie & De Grote Brokken (o.a. met Bob Fosko)  

Beatrice van der Poel heeft enkele jaren geleden Maarten van Roozendaal leren kennen. Samen met Bob Fosko schrijven zij een Nederlandstalig Paradeprogramma, wat Beatrice goed bevalt. Maarten van Roozendaal stimuleert haar om vaker teksten in haar moederstaal te schrijven. Zo is album en voorstelling Langzaam Los ontstaan.


Biografie Marcel de Groot

Marcel de Groot (zoon van zanger Boudewijn de Groot) is zanger en gitarist.
Met zijn lied ‘Mag ik naar je Kijken’ scoorde hij in 1995 een hit.

Marcel de Groot debuteert in 1998 in het theater met de ‘Marcel de Groot Groep’. Zij spelen de voorstelling ‘Manen Kweken', ‘Open Boek' en 'Solo'.

Samen met Maarten van Roozendaal en Egon Kracht speelt Marcel de Groot vanaf 2005 verschillende voorstellingen in de Nederlandse theaters. Met de voorstelling ‘Barmhart’ ontvangen zij een nominatie voor de Poelifinario. In 2008 zijn zij weer genomineerd voor de Poelifinario met de voorstelling ‘Het Wilde Westen’. Dit keer winnen zij.

In de voorstelling Hard en Hoofdvan Beatrice van der Poel is Marcel de Groot vaste gitarist.
Seizoen 2010-2011 speelde Marcel de Groot samen met zijn vader Boudewijn de Groot de voorstelling ‘Waar Gebeurd’.