Logo

Beatrice v/d Poel en Marcel de Groot, 2013

Voor we verder gaan Een juweel van een muziekvoorstelling door twee 'fijnkunstenaars' over eindeloos smachten, eindeloos wachten op dat verlossende telefoontje, eindeloos zoeken en eigenlijk niet weten wat je zoekt... Een smaakvolle en hooggewaardeerde voorstelling.

Beatrice van der Poel en Marcel de Groot vormen wederom een bijzonder muzikaal duo in  Voor we verder gaan… en vertolken vol passie het lied in z’n puurste vorm.

De Theaterkrant schrijft over Voor we Verder gaan: Van der Poel zingt recht voor zijn raap, rauw en koel. Haar stevige, heldere stem kan met het grootste gemak plotseling hoog uithalen. Ze heeft een enorme stembeheersing. Soms klinkt ze daardoor afstandelijk, maar grijpt het je toch aan omdat ze het voor de volle honderd procent meent. Ze zingt zonder opsmuk. En zo is ook haar muziek: zonder fratsen. Gewoon lekkere stevige nummers over woede en pijn of juist gemoedelijke songs vol mededogen, zoals een aangrijpend lied over een wegkwijnende moeder met ‘wangen als perkament’.

De Groot, die af en toe prachtig zwoel meezingt, begeleidt Van der Poel indrukwekkend op zijn gitaren. Met het grootste gemak speelt hij een puntige bluessolo of een snerpend duet van twee personen op één gitaar.

De symbiose van de twee muzikanten is sterk. Van der Poel speelt zelf ook gitaar en samen vormen ze een aanstekelijke band, met muziek die tegelijkertijd gemoedelijk en onrustig is, die opjaagt en gerust stelt, die zacht duwt en hard stuwt en die wonden open wrijft en pleisters plakt. Een ode aan de liefde en een troost voor het gemis.

Met dank aan: Fonds Podiumkunsten

Beatrice van der Poel: zang, gitaar en lapsteel | Marcel de groot: zang en gitaren
Theaterteksten: Thomas Verbogt | Regie: Eva Bauknecht