Logo

Henry, Philip, Chico en Jackson, vier succesvolle mannen, hoge posities, hun gezinnen voldoen aan het ideaalbeeld. Maar ze zijn er niet blij mee, kunnen er niet blij mee zijn. Ze schamen zich voor wat ze voelen, voor wie ze zijn, zo sterk zelfs dat de liefde voor hun gezin ervoor moet wijken. In de thriller die volgt, zien we het leven van de mannen in flashbacks aan ons voorbij trekken. 

Wie heeft ‘de bom’ onder de groep gelegd? Poker vertelt over hechte vriendschap, verwachtingen, achterdocht en vertrouwen, over het belang van jezelf kunnen zijn en over het ontmaskeren van gezichten en sluimerende, diepgewortelde angsten.

We wanen ons in een liberaal land, waar taboes niet bestaan. Maar ze bestaan wel! Niet over je seksuele geaardheid praten, betekent dat het nooit bestaansrecht krijgt, dat mensen anno 2018 niet zijn wie ze willen zijn omdat dat schande brengt over hun families. Maar wat als je lid bent van zo’n club en een van de leden heeft naast de pot gepist en neemt een besmettelijke ziekte mee? Wat doe je dan? Hou je je lippen stevig op elkaar? Of vertel je de waarheid, bevrijd je jezelf en bescherm je je gezin tegen verdere besmetting?

  • Leeftijd: 25+
  • Genre: toneel
  • Periode: november 2019 t/m maart 2020
  • Zaal: klein, midden

Meer informatie over Raymi Sambo en zijn voorstellingen.

Cast & creatives

Acteurs: Ayrton Kirchner, Syoma Ekhart e.a.
Idee en regie: Raymi Sambo
Tekst: Esther Duysker
Dramaturgie: Gerardjan Rijnders
Muziek: Vernon Chatlein
Productie: Raymi Sambo Maakt