Logo

Hollandse Dichters

BEATRICE ZINGT PROZA DER LAGE LANDEN Vlak voor de Hollandse dichter F.Starik op 16 maart 2018 overleed ontving ze nog 2 gedichten van hem met zijn vraag of ze daar nog iets mee kon? Ja, dat zou ze zeker proberen… En belofte maakt schuld. Beatrice wordt zeer gewaardeerd door haar creatieve tijdgenoten. Frits Spits omschreef haar stem als “donkerrood fluweel”.Schrijft en zingt Nederlandstalige soul, pop, blues en jazz. Voor haar Hollandse Dichters sluit ze zich op in een hutje op de hei om daar de mooiste en vreemdste gedichten van bekende en minder bekende Nederlandse dichters op muziek te zetten. Rutger Kopland, Menno Wigman, Remco Campert, M.Vasalis, Ramsey Nasr, Jean Pierre Rawie, Ingmar Heytze, Wim Brands, Anna Enquist, Leo Vroman e.a.

Ze schreef al eerder muziek voor een aantal dichters der lage Landen zoals van Jean Pierre Rawie, F.Starik en Wim Brands. Voor Remco Campert zong ze ooit zijn gedicht “Lamento” bij de voormalige band Corrie en de Grote brokken.

#literatuur #muziektheater #singer-songwriter #Hollandse dichters gezongen

*** Muziek
Zaal: klein, midden
Leeftijd: 40+
Periode: februari t/m mei 2020
Ook geschikt als koffieconcerten in foyers of kleine zalen!

Cast

Beatrice van der Poel - zang & gitaar, lapsteel
Eerdere albums en theaterprogramma’s van Beatrice waren Montere Weemoed (met Thomas Verbogt) Voor We Verder Gaan (met Marcel de Groot) Heelhuids, Electric Lady een ode aan Jimi Hendrix en Langzaam Los, waarop een duet staat met Maarten Van Roozendaal. Daarnaast is Beatrice ook stem-actrice. Ze leest luisterboeken voor van o.a. Astrid Holleeder, Nicci French en Liane Moriarty. Voor John Green - Een Weeffout In Onze Sterren ontving ze de Luisterboek Award voor het beste luisterboek van 2015.

Tim Eijmaal - arrangementen, gitaren
Tim is allround gitarist en werkt al geruime tijd samen met Beatrice. Hij produceerde inmiddels 3 albums van haar: Heelhuids, Electric Lady en Montere Weemoed.