Logo

Nu wordt het spannend! Nu wordt het eng! Nu is het vrolijk! Nu krijgen ze elkaar! Met muziek kun je verhalen vertellen. Sterker nog; muziek is altijd een verhaal! En als je zelf muziek maakt, weet je ook hoe je mensen een droevig gevoel kunt geven of hoe je ze vrolijk kunt maken. “Een Spook(T)huis voor Fiene” is een voorstelling waarin we kinderen in het publiek klanken en muziek laten maken waarmee het soms griezelige, soms vrolijke, soms romantische en soms hilarische verhaal mee wordt verteld.

“Een Spook(T)huis voor Fiene” is een interactieve voorstelling met muziek. Het gaat in “Een Spook(T)huis voor Fiene” niet alleen om het verhaal maar ook hoe je - via muziek - dat verhaal kunt vertellen. Dat alles in de heerlijke omgeving van een spannend verhaal, en de mogelijkheid tot heel veel interactie tussen de jonge toeschouwers en dat wat er op het toneel gebeurt.

Op een speelse manier worden op die manier belangrijke factoren binnen de muziek - ritme, gebruik van stiltes, harmonieën en disharmonieën, stemmingversterking, concertgedrag, luisteren en doen - ingeleid. Dat alles in de heerlijke omgeving van een spannend verhaal, en de mogelijkheid tot heel veel interactie tussen de jonge toeschouwers en dat wat er op het toneel gebeurt.

  • Leeftijd: 6+
  • Genre: musical
  • Periode: hele seizoen 2019-2020
  • Zaal: klein, midden
  • Ook geschikt als schoolvoorstelling! Combinatie vrije + schoolvoorstelling op twee aansluitende dagen is mogelijk. 

Meer informatie over het Spook(t)huis.


Cast & Creatives

Script: Dick van den Heuvel
Muziek: Robin van den Heuvel
Regie: Gijs Stallinga
Spel: Rose-Anne van Elswijk, Renee de Gruijl, Lisanne Schut
Producent: Homemade Productions